Un tren al CFR și-a pierdut toate vagoanele pe drum. Călătorii au așteptat o oră în câmp

tren românia vagoane pierdute
Foto: Schnitzel_bank (Flickr)

Un tren de călători al CFR care mergea de la Timişoara spre Bucuresti și-a pierdut toate vagoanele în câmp, în zona comunei Radomirești din județul Olt.

Incidentul a avut loc marți dimineață, în jurul orei 8.00, când legătura dintre vagoane și cele două locomotive ale trenului s-a rupt.

Unul dintre călători, martor la eveniment, a povestit pentru postul de televiziune Digi24 că locomotivele şi-au continuat drumul, în timp ce 8 vagoane au rămas în Radomireşti.

În cele 8 vagoane se aflau 300 de călători. Cele două locomotive s-au întors după o oră pentru a prelua vagoanele.

CFR Călători a anunțat într-un comunicat de presă „că sunt cercetate cauzele care au condus la această situaţie”.

„În jurul orei 08 dimineaţa, trenul InterRegio 1696 Timișoara – București a frânat automat în zona Radomireşti. Cei aproximativ 300 pasageri şi-au continuat călătoria în acelaşi tren, fără a fi pusă în pericol siguranţa şi securitatea acestora. Garnitura şi-a reluat traseul, după aproximativ o oră de staţionare şi după realizarea tuturor probelor care se impun prin reglementările în vigoare”, se arată în comunicat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.