Un avion a avut probleme la aterizarea pe Aeroporul din Iași

boeing 737 NG tarom ryanair
Aeronavă de tip Boeing 737. Foto: boeing.com

Un avion de pasageri al companiei Blue Air a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Aeronava Boeing 737 zbura de la Muchen la Iași și avea 112 pasageri la bord.

La momentul aterizării, piloții au raportat probleme la roata din față a trenului de aterizare. Din fericire, avionul a reușit să aterizeze în siguranță la a doua încercare, iar nimeni nu a fost rănit.

„Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiții de siguranță”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iași.

„Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu funcționeze corespunzător, conform procedurilor pentru astfel de situații, s-a format dispozitivul pentru cazuri de urgență, la fața locului intervenind toate forţele din aeroport, cât şi din afara acestuia. Precizez că aterizarea s-a desfășurat în condiții de siguranță și în conformitate cu procedurile în vigoare. Toți cei 112 pasagerii și-au păstrat calmul, iar imediat după aterizare a fost declanșată procedura de inspecție a aeronavei”, a mai spus directorul.