Trei vietnamezi au ieșit la vânat păsări într-o arie protejată din România

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Trei cetățeni vietnamezi au fost filmați în timp ce vânau pui de păsări într-o arie protejată și acum sunt căutați de polițiști. Aceștia au fost surprinși de un trecător în pădurea Bâtca Doamnei, pe malul lacului de acumulare cu același nume, din apropiere de orașul Piatra Neamț.

Au prins niște pui de sturz în cuiburile din copaci. Cei trei ar fi angajați ai unei firme din zonă. În momentul în care au fost întrebați ce fac, au dat răspunsuri ambigue, spunând că nu mănâncă puii de sturz și că-i pun înapoi în cuib, însă i-au scăpat prin iarbă.

„Mai multe persoane au fost surprinse când luau pui de păsări din cuiburile aflate în copaci. Poliţiştii s-au sesizat în oficiu şi au demarat cercetări, împreună cu specialiştii Gărzii de Mediu, în vederea identificării persoanelor în cauza şi stabilea situaţiei de fapt“, a declarat agent principal Georgiana Moşu, purturtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Neamţ.

Potrivit Societății Ornitologice Române, sturzul este o specie de pasăre cântătoare de talie medie, cu penajul maroniu-măsliniu relativ uniform pe partea dorsală, acoperitoarele penelor de zbor cu vârful mai deschis la culoare, iar ventral este de culoare albă cu nuanțe portocalii pe piept și laterale, având pete negricioase cu formă de vârf de săgeată pe piept, abdomen și lateralele corpului. Lungimea corpului este de 20 – 23 cm.

Specia cuibărește în România, fiind migratoare. Sosește în luna martie și pleacă spre zonele de iernare în lunile august-septembrie. Există indivizi care sunt prezenți pe teritoriul țării și pe timpul iernii. Specia este cunoscută pentru cântecul masculului, format din fraze scurte de fluierături repetate de 2-3 ori.