Trei obiective turistice ieftine din România care merită vizitate

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dacă vrei să planifici o vacanță foarte frumoasă dar și avantajoasă din punct de vedere financiar îți recomandăm trei destinații, chiar la noi în țară, care te vor încânta de-a dreptul.

Patria noastră ascunde multe locuri superbe pe care merită să le vizităm, iar cheltuielile sunt minime în comparație cu orice altă destinație.

Vatra-Dornei – perla Bucovinei

 

Vatra-Dornei este o stațiune la granița dintre Ardeal și Moldova, situată în depresiunea Dornelor. I se mai spune perla Bucovinei pentru că e una dintre cele mai pitorești localități din zonă, având un imens potențial turistic. O noapte de cazare Vatra-Dornei este foarte avantajoasă în comparație cu alte destinații mai populare de la noi din țară.

Vatra Dornei e înconjurată de izvoare cu ape termale și izvoare minerale de o calitate greu de egalat atât în țară cât și peste hotare. În plus, aici găsiți un aer curat dar și oameni minunați și foarte primitori. De asemenea, rezervația naturală Munții Călimani se află la o distanță de doar 25 de km de Vatra Dornei, ideală pentru o expediție de o jumătate de zi.

Arad – Mica Vienă de pe Mureș

 

O destinație cu adevărat surprinzătoare pe care v-o recomandăm este Aradul. Orice cazare Arad este foarte avantajoasă. Orașul are un aspect ordonat și germanic, amintind de marile capitale din Europa Centrală, având chiar o asemănare cu Viena. Aradul are un mare potențial turistic însă este dominat de orașe precum Timișoara sau Oradea care sunt mai populare în zonă.

Aradul are un patrimoniu cultural bogat, clădiri istorice foarte interesante și cetăți ce au jucat rol esențial în secolele trecute, dar și biserici din lemn care au rezistat încă din evul mediu.

Centrul Aradului este dominat de un bulevard cochet numit bulevardul Revoluției, care traversează toată partea veche a orașului și care are de ambele părți clădiri superbe și impozante. Mai mult, un alt loc frecventat este faleza Mureșului, care e foarte liniștită și înverzită.

Maramureș

 

Maramureș e o altă zonă pe care orice român ar trebui să o viziteze la un moment dat, cu principalele sale obiective turistice. În primul rând, Sighetul Marmației trebuie bătut la pas măcar o după-amiază întreagă. Centrul său poate fi parcurs în 30 de minute și aveți o mulțime de clădiri din perioada interbelică pe care le puteți admira, plus Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței.

La 60 de km distanță se află Vișeul de Sus unde puteți să faceți o plimbare cu mocănița. La Baia Sprie, un obiectiv interesant este Lacul Albastru, iar Săpânța e celebră pentru Cimitirul Vesel.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.