Trei nume mari din politică au fost chemate la DNA pentru declarații

Mai mulți politicieni au fost chemați astăzi să dea declarații în fața procurilor DNA. Unul dintre ei este primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Acesta a spus la intrare că nu știe în ce calitate a fost citat și a negat că ar avea vreo legătură cu fapte de corupție.

Potrivit Digi24, ar fi vorba despre un dosar în care edilul Timișoarei și unul dintre liderii PNL are calitatea de suspect.

Și Marian Petreche, președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost audiat în această dimineață la DNA. Potrivit Digi24, Petrache este acuzat de șantaj și luare de mită. Perioada vizată este 2007 – 2008, când acesta era secretar de stat în Ministerul de Interne.

La ieșirea de la DNA, Marian Petrache a spus că în urmă cu nouă ani, primarul din Jilava și-a schimbat buletinul pe București, deși a candidat la Jilava, iar acest lucru ar fi dus la pierderea mandatului de primar.

Petrache a mai spus că este acuzat că l-ar fi șantajat pe primarul Adrian Mladin pentru că ar fi aflat că și-a schimat buletinul, iar în schimb ar fi primit o excursie în valoare de 2.800 de euro la Monte Carlo.

El a recunoscut însă că a fost în acea excursie, plătită de Mladin, dar spune că nu a fost vorba de șantaj, potrivit Digi24.

Marian Petrache a declarat că în urma acestui dosar, își va da demisia din toate funcțiile din partid, dar nu și din funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov.

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție, potrivit Digi24. La intrare, Paleologu a declarat că a fost chemat în calitate de martor, însă nu a dat detalii despre ce dosar ar fi vorba.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.