Trei elevi din România au câștigat un prestigios concurs de literatură la Moscova

Trei elevi de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au câștigat marele premiu la concursul de literatură ”Penița de aur a Rusiei”.

La competiție au participat elevi din 72 de țări, iar juriul a fost compus din 20 de scriitori.

Andrei Arsene (clasa a X-a), Adrian Mâţă (clasa a XI-a) şi Paul Alexandru Răileanu (clasa a X-a) au câștigat marele premiu al concursului desfășurat la Moscova în perioada 1-14 octombrie.

Cei trei elevi români sunt membri ai Clubului de limba rusă, sunt pregătiţi de profesoara Eugenia Creţanu şi coordonaţi de inspectorul şcolar pentru limbi moderne, profesor Alexandru Mîţă.

Eseurile elevilor români, scrise în limba rusă, au impresionat juriul. În concurs au fost înscrise nu mai puţin de 20.000 de creaţii literare. Festivitatea de premiere va fi organizată la Moscova, pe 28 octombrie 2016, la Casa Centrală a Scriitorilor, scrie Adevărul.

Interesant este că niciunul dintre elevii români nu studiază limba rusă la școală. Cei trei elevi au concurat și la Olimpiada Națională de Limba Rusă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.