Trei autostrăzi vor primi bani de la Guvern pentru continuare proiectelor

Foto: Cristian Pistol / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că Guvernul va aloca 1,85 de miliarde de lei în finanțarea proiectelor europene din domeniul transporturilor.

Acestea includ proiecte majore ale drumurilor din România, printre care și Autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada Transilvania și Autostrada Târgu Mureș-Iași.

„Adoptăm mai multe decizii esențiale pentru a susține investițiile. Alocăm 1,85 miliarde lei în vederea finanțării proiectelor europene din domeniul transporturilor. Sunt toate proiectele majore incluse aici: Autostrada Sibiu – Pitești, Centura Capitalei, Drumul Expres Pitești-Craiova, Autostrada Transilvania, Autostrada Târgu Mureș – Iași.

În plus, suplimentăm cu 840 de milioane de lei bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru liniile de metrou din București și Cluj, ambele jaloane în PNRR” a declarat premierul.

Premierul a adăugat că va fi suplimentat cu 840 de milioane de lei bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru liniile de metrou din Bucureşti şi Cluj, ambele fiind jaloane în PNRR.