Trei alternative gratuite la Photoshop

Alternative gratuite la Photoshop

Cei care vor o soluție gratuită pentru a-și edita fotografiile au la dispoziție câteva alternative destul de reușite.

Acestea oferă multe dintre funcțiile Photoshop-ului și necesită mai puține resurse tehnice. Iată trei dintre cele mai populare softuri gratuite de editare foto:

GIMP. La softul GNU Image Manipulation Program se lucreză de aproape 20 de ani. A ajuns la versiunea 2.8. Inițial, a fost produs pentru a fi folosit pe computerele cu UNIX și Linux. Între timp a apărut și o versiune pentru Windows.

Interfața este una prietenoasă, iar în ceea ce privește funcțiile, există foarte puține diferențe față de Photoshop. Utilizatorii spun despre GIMP că este una dintre cele mai bune alternative gratuite la Photoshop.

În prezent, cei care lucrează la acest soft spun că vor să dezvolte programul pe cât mai multe platforme.

StylePix. Este un soft gratuit de editare cu numeroase aplicații grafice, care se regăsesc și în Photoshop. E destul de ușor de folosit, iar marele avantaj pentru cei care nu au prea multe cunoștințe în ceea ce privește editarea foto e că are multe aplicații predefinite, automate. Un alt avantaj față de Photoshop este și faptul că are nevoie de mult mai puține resurse. De exemplu, cea mai nouă versiune pentru Windows are nevoie de un procesor de 1GHz și 1GB RAM.

Photobie. Are numeroase funcții de editare a fotografiilor. Poți face capturi de ecran cu ajutorul acestui ecran, să construiești animații GIF.

O mare parte dintre aplicațiile existente în Photoshop le găsiți și în acest program. Utilizatorii îl consideră destul de complex și spun că dacă reușești să-l deslușești repede vei lucra de minune cu acest soft gratuit.

Sursa foto: alfaindir.com