Trecătorii din Iași nu au rupt flori. Doar le-au cules pe cele deja rupte de angajații de la Spații Verzi

pelerini iași parascheva
Foto: Captură "Ziarul de Iași"

UPDATE. Potrivit informațiilor obținute de GreatNews.ro, trecătorii care s-au aflat în centrul orașului nu au rupt florile de pe stradă, ci doar au cules florile deja rupte de angajații de la Spații Verzi.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră privind situația sesizată vă comunicam:

Societatea noastră, în conformitate cu planul de plantări, a executat lucrări de înlocuire a materialului dendrofloricol pentru sezonul de vară cu material dendrofloricol pentru sezonul de toamnă-primăvară (bulboase și bienale). În cursul derulării acestei activități o parte din cetățeni au cules din materialul dendrofloricol ce urma a fi înlocuit”,  se arată într-un răspuns primit de GreatNews din partea Servicii Publice Iași S.A.

Așadar, credincioșii veniți la Sfânta Parascheva nu au cules decât niște resturi deja smulse din pământ.

Ieri, 16 octombrie „Ziarul de Iași” a publicat un filmuleț în care se vede cum mai multe persoane cu sacoșe adună flori de pe spațiul verde în centrul Iașiului. Potrivit autorului știrii, oamenii sunt cei care au rupt florile, însă informația este dezmințită de autoritățile locale.

Știrea eronată a fost preluată de mai multe publicații, inclusiv de greatnews.ro. Ne cerem scuze pentru publicarea acestei informații greșite.

O cititoare care a fost martoră la întâmplarea din Iași a fost prima care ne-a semnalat această eroare și îi mulțumim pentru acest lucru.

Iată, mai jos, și imaginile surprinse de „Ziarul de Iași”:

În ultima săptămână, la Iași s-a desfășurat pelerinajul la moștele Sfintei Parascheva, care este sărbătorită în fiecare an de creștinii ortodocsi la data de 14 octombrie. Ea este considerată și ocrotitoarea Moldovei, iar racla cu moaștele sale se află la Catedrala Mitropolitană din Iași, care îi poartă și numele.

În acest an, în cele aproximativ 6 zile de pelerinaj la Iași, 270.000 de oameni s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Unii pelerini au stat la coadă şi 17 ore până să ajungă la raclă, lungimea rândului ajungând la câţiva kilometri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.