Au fost trași la sorți cei 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Înalta Curte de Casație și Justiție a organizat, vineri, 9 noiembrie, tragerile la sorți pentru desemnarea membrilor completurilor de 5 judecători pentru anul 2018, ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României, anunță Știrile Pro TV.

Completul de 5 judecători repartizat lui Liviu Dragnea este format din: Rodica Cosma, Valentin Șelaru, Simona Neniță, Francisca Vasile și Alina Ilie (membri titulari).

Dragnea va fi judecat de magistratul care l-a scăpat pe Ponta de acuzația de plagiat

Membrii supleanți sunt Octavia Lucia Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera și Săndel Lucian Macavei.

Vechiul complet era format din: Ilie Iulian Dragomir, Simona Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir, Lavinia Valeria Lefterache (membri titulari).

Curtea Constituţională a admis, miercuri, 7 noiembrie, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5 judecători prin tragerea la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar 4 judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, sau şeful Secţiei civile ori penale.

Toate procesele aflate în curs la completurile de 5 judecători, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, vor fi reluate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.