Transformarea grădinii în locul ideal pentru mesele în aer liber – 4 idei practice

Sursa foto: Shutterstock

Atât în familie, cât și cu prietenii, o masă organizată în grădină creează momente și amintiri plăcute. Ca să obții rezultatul dorit, trebuie să construiești, însă, un cadru perfect pentru mesele în aer liber, iar grădina ta se poate transforma, fără prea mult efort, într-un astfel de loc. 

Și ca să ai mai multă inspirație, te ajutăm cu patru idei practice, prin care îți poți transforma grădina în locul ideal pentru mesele în aer liber:

  1. Construiește un foișor 

Foișorul este nelipsit din curtea casei și își poate găsi locul chiar și într-o grădină mai mică. Piesa de rezistență a unui foișor este un grătar, care îți va asigura mesele gustoase în aer liber. Există mai multe tipuri de grătare, însă ia în calcul achiziționarea unui grătar pe cărbuni, fiindcă vine cu următoarele avantaje:

  • poți alege modele portabile;
  • este ușor de mutat dintr-o parte în alta;
  • este realizat din materiale de foarte bună calitate: oțel emailat, sârmă din oțel, fiind simplu de montat și demontat;
  • poți alege modele din ciment sau cărămidă, tip șemineu;
  • indiferent de modelul ales, grătarul de grădină pe cărbuni permite pregătirea mesei pentru multe persoane;
  • este ușor de întreținut, simplu de folosit pentru prepararea mâncărurilor diverse și poate fi integrat ușor în orice design.

Așadar, dacă alegi gratare de gradina pe carbuni, vei avea parte de o întreținere ușoară a lui și te vei bucura de preparate gătite corect. Astfel, mesele în aer liber vor fi așa cum îți dorești. 

  1. Alege mobilier specific pentru grădină

Vei găti tot mai mult afară, pentru că ai ocazia să îți păstrezi bucătăria curată, dar și din plăcere. Astfel, trebuie să îți creezi un spațiu la fel ca în bucătăria ta, dar cu mobilier specific pentru grădină. 

Alege piese de mobilier din materiale rezistente, care să fie specifice utilizării în spații deschise. Optează pentru piese practice, care pot fi mutate cu ușurință și care nu cer fixare în pământ. 

Ai mai multe opțiuni pentru grădina ta:

  • mobilier din lemn masiv;
  • mobilier din ratan sintetic;
  • mobilier din plastic;
  • mobilier din aluminiu;
  • mobilier din fier forjat.
  1. Creează un stil pentru grădina ta

Stilul grădinii tale trebuie să fie în aceeași temă cu cel general al casei, ca să creezi armonie vizuală. Pentru o casă amenajată în stil modern, la fel va fi și grădina. Poți alege mobilier din lemn, simplu, în stil minimalist. La fel de bine ar merge și cel din lemn forjat. 

O casă rustică cere o grădină amenajată cu fotolii clasice din ratan, cu perne mari și confortabile. Ai posibilitatea să integrezi cu ușurință și o masă cu o umbrelă, dacă nu ai un foișor. 

După ce iei masa, dacă ai copaci în grădina ta, ai posibilitatea de a amenaja un balansoar sau chiar un hamac. Poți savura desertul sau, dimineața, îl poți transforma în locul ideal pentru a servi cafeaua. 

  1. Nu uita de accesorii

Ultimul pas pentru transformarea grădinii în locul perfect pentru mesele în aer liber este legat de accesorii și decorațiuni. 

Ce nu trebuie să îți lipsească din accesorizarea grădinii pentru a lua masa:

  • o față de masă și servețele;
  • tacâmuri și veselă;
  • perne pentru scaune sau fotolii;
  • pahare.

Toate acestea le poți păstra special pentru grădină, ca să se mențină bine de-a lungul timpului. Bineînțeles, nu trebuie să îți lipsească ghivecele sau vazele cu flori, jardinierele sau corpurile de iluminat. 

Prin urmare, ca să îți transformi grădina într-un spațiu perfect de luat masa în aer liber, ține cont de sfaturile de mai sus. Te vei bucura de compania celor dragi într-un cadru frumos și bine organizat, dar și de mese gătite cu plăcere. 

Sursa foto: Shutterstock.com