Transfăgărășanul i-a cucerit pe americani. Ford spune că este cel mai bun drum din Europa

    Compania Ford a realizat o serie de șase clipuri cu cele mai bune șosele din Europa. Printre ele este și Transfăgărașanul.

    Descris deja de britanicii de la Top Gear drept cel mai bun drum din lume, Transfăgărășanul a fost lăudat și de jurnalistul auto și fostul pilot de curse steve Sutcliffe, care a condu pe serpentinele șoselei românești în cadrul documentarelor realizate de Ford.

    Pe lângă șoseaua din România, în top au mai intrat drumuri din Marea Britanie, Spania, Franța și Germania, după ce americanii au analizat peste 15.000 de kilometri de drumuri într-un an de zile.

    ”Transfăgărășanul are 90 de kilometri lungime, peste 100 de viraje strânse și oferă o priveliște incredibilă”, a anunțat compania Ford.

    Transfăgărășanul a fost construit între 1970 și 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și periculoase, drumuri din Europa.

    ”Dacă sunteți un pasionat al șofatului, atunci Transfăgărășanul este locul ideal de vizitat”, a spus Steve Sutcliffe.

    Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

    Recomandările editorilor GreatNews:

    Unic în România. Satul în care se va trăi ca în urmă cu sute de ani
    „Coarnele caprei”, satul de poveste fără străzi. Se circulă doar pe apă
    Satul în care se dau case gratis. Câte familii s-au mutat la țară

    Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.