Un mic paradis montan din România își extinde pârtiile

Stațiunea Voineasa va extinde domeniul schiabil Transalpina Ski Resort cu circa 10.000 de metri pătrați. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul stațiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu, relatează agerpres.ro.

„Am reușit scoaterea din fondul forestier a unei suprafețe de 9.970 de metri și astfel pârtia va fi extinsă. Totodată, vom avea o nouă instalație de teleschi aici. Mai avem în vedere împrejmuirea cu bandă a pârtiei pentru începători. Încasările în acest an sunt de peste 16 miliarde lei vechi, iar numărul turiștilor care au venit la schi s-a triplat. Semnalul a fost dat și pentru investitorii în complexe imobiliare în zonă. Aici zăpada stă în medie șase luni pe an”, a declarat edilul din Voineasa.

În prezent, lungimea pârtiilor de schi din domeniul Transalpina depășește 9,5 kilometri, existând posibilități pentru extinderea acestuia.

Transalpina Ski Resort este o investiție în valoare de 35 de milioane de euro în Munții Lotrului, pe raza stațiunii Voineasa, pe malul lacului Vidra.

Investiția este în curs de finalizare, lucrările fiind terminate în procent de aproximativ 92%. De doi ani, pârtiile de schi de aici au instalații de telescaun, de teleschi, telegondolă și tunuri de zăpadă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mica Elveție. Transalpina Ski Resort, paradisul montan din nordul Olteniei
TOP 5. Cele mai bune pârtii de schi din România
TOP 10 lucruri de făcut în București. Recomandările National Geographic