Zăpadă de 4 metri pe Transalpina. Imagini uimitoare pe cea mai înaltă șosea

transalpina zăpadă 4 metri
Foto: SDN Târgu Jiu

Pe Transalpina, șoseaua din România care ajunge la cea mai mare altitudine, troienele de zăpadă ajung chiar și la 4 metri înălțime.

În imaginile publicate joi, 9 mai, pe rețeaua de socializare Facebook se vede cum angajații de la Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu deszăpezesc șoseaua, care este străjuită de nămeți uriași, de aproximativ 4 metri înălțime (mai mult decât dublul înălțimii unui om).

Imaginile au fost filmate în zona Pasului Urdele, care este cel mai înalt punct de pe șoseaua Transalpina (2.145 de metri).

Cea mai înaltă șosea din România (DN 67C) face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – și traversează Munții Parâng de la sud la nord. Ea trece la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 de metri), Păpușa (2.136 de metri), Urdele (2.228 de metri), Iezer (2.157 de metri) și Muntinu (2.062 de metri), potrivit wikipedia.org.

Transalpina nu a avut niciodată un program fix de deschidere sau de închidere, totul depinzând de venirea zăpezii și de topirea ei, se arată pe transalpina.biz. Pe porțiunea Obârșia Lotrului – Rânca zăpada persistă de obicei din luna noiembrie până în luna iunie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.