Transalpina în vara 2012. Cum arată în poze cel mai înalt drum din România

transalpina_poze_2012_14
Transalpina șerpuiește pe creste / Foto: Andreea Dogar

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, strânge tot mai mulți turiști pe serpentinele sale, deși – oficial – drumul este în continuare închis vehiculelor, Transalpina fiind asfaltată doar în procent de 95%.

Acest lucru s-ar putea schimba însă. Transalpina ar urma să fie finalizată complet până pe 30 octombrie 2012, a declarat directorul general al CNADNR, Ionuț Masala, pentru finanțiștii.ro. Potrivit acestuia, Transalpina va fi asfaltată intergral, vor fi reabilitate mai multe poduri, iar versanții vor fi consolidați. De asemenea, Transalpina mai are nevoie și de parapeți și de marcaje rutiere.

Transalpina – informații utile

Transalpina este drumul rutier din România care ajunge la cea mai mare altitudine în Munții Carpați: 2.145 de metri în Pasul Urdele.

Cel mai spectaculos tronson al Transalpinei se întinde între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, unde drumul șerpuiește pe creste aproape 30 de kilometri la 2.000 de metri altitudine. Această porțiune este asfaltată în totalitate.

Transalpina este cuprinsă între localitățile Novaci (județul Gorj) și Săliște (județul Sibiu), traversând Munții Parâng de la nord la sud. Transalpina are 143 de kilometri și se suprapune parțial Drumului Național 67 C.

În prezent, Transalpina mai are doar în jur de doi kilometri neasfaltați – un singur pod mai este în lucru, între Pasul Tărtărău și Lacul Oașa.

De la Novaci la Săliște, Transalpina poate fi parcursă în 3:30 – 4 ore dacă se merge fără oprire.

Transalpina – poze în vara 2012

Fotografii: Andreea Dogar, Cătălin Stănoiu, Vandras Eduard

Dacă ți-au plăcut fotografiile, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version