Transalpina, deschisă oficial în 2013. Se circulă în regim de şantier

transalpina_poze_2012_14
Transalpina. Foto: Andreea Dogar

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, este oficial deschisă traficului rutier, dar în regim de şantier, au anunţat reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

În unele secţiuni, pe marginea drumului, pot fi încă observate porţiuni de zăpadă, dar acestea nu reprezintă un pericol pentru şoferi. În schimb, probleme mari pot produce stâncile, grohotişul şi pietrişul, care se pot desprinde de versanţi.

Transalpina (DN 67C) leagă localităţile Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj). Drumul atinge altitudinea maximă de 2.145 de metri în Pasul Urdele şi traversează cinci arii protejate.

Drumul a fost complet asfaltat, peisajul este superb, însă problemele mari sunt la capitolul siguranţă rutieră. Lucrările de consolidare a versanţilor au fost executate în proporţie de doar 20%, iar puţine dintre parapetele de pe marginea drumului au fost montate.

Prezentare Transalpina

Firma care trebuia să finalizeze şoseaua până la finalul acestui an este Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache. Însă, acesta este arestat încă de anul trecut, iar şansele ca lucrările să fie finalizate anul acesta sunt foarte mici.

Drumul este curăţat de pietrele desprinse de pe versanţi de un utilaj care se află în permanenţă la Rânca, capătul sudic al drumului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.