Traian Băsescu ar putea candida la primăria Bucureștiului

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, care a fost primar al Capitalei între 2000 și 2004, ar putea candida din nou pentru funcția de edil general al Bucureștiului.

Băsescu a spus că vrea să își rezolve mai întâi „problema cu dosarul de la Înalta Curte”. În luna septembrie a anului trecut, Curtea de Apel București a admis solicitarea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securității pentru fostul președinte. Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție de Traian Băsescu.

„Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. (…) Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante.

Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termină într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, la România TV, Traian Băsescu.

Fostul președinte, care acum este europarlamentar din partea PMP, este sigur de victoria sa în cazul unei candidaturi. „Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a mai declarat Traian Băsescu.

În urmă cu o lună, intervievat de Digi24, Traian Băsescu spunea că nu ar candida din cauza vârstei. „La 68 de ani, 69 de ani aproape… sunt copiii ăștia tineri. Deși, vă asigur că aș fi un foarte bun primar”, a spus Traian Băsescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.