Tragedie. Trei fetițe de 6, 7 și 8 ani au murit înecate

FOTO: Screamenteagle/Pixabay.com
FOTO: Screamenteagle/Pixabay.com

O întâmplare tragică a avut loc în localitatea Pârcovaci, din Hârlău. Trei fetițe, de 6, 7 și 10 ani s-au înecat într-un la de acumulare. Potrivit ziaruldeiasi.ro, fetițele de 6 și 7 ani sunt surori, iar cea de 10 ani era o vecină cu ele.

Cei trei copii locuiau în apropiere de baraj. Pompierii le-au găsit prima dată pe cele două fetițe mai mici, s-au făcut manevre de resuscitare, însă acestea nu au avut rezultat.

„La ora 14.35 s-a anunțat în coordonare ca în Pârcovaci /Hârlău la baraj sunt 3 copii, posibil înecați, după o jumătate de ora de căutare s-au găsit doi copii decedați și se continuă căutările, s-a trimis EPA Hârlău, Ambulanta cu medic. Se continuă căutările pentru altă fetiţă”, a declarat coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoesu, pentru Ziarul de Iași.

Potrivit unor martori, cele trei fetițe nu ar fi venit să se scalde în apă, ci pur și simplu să se joace pe malul apei. Una dintre fetițe ar fi alunecat de pe dig, iar celelalte două ar fi încercat să o scoată.

Săptămâna trecută, un tânăr de 19 ani, din Sibiu, care se află pe o hidrobicicletă cu un altul de 17 ani, a căzut în apă și s-a înecat. Tragedia a avut loc în lacul de agrement de la ieșirea din Cisnădie.

Potrivit Ora de Sibiu, acesta muncea la o terasă a unui restaurant care aparținea de lacul de agrement.

„La nivelul Poliției Orașului Cisnădie se derulează o anchetă care vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili toate circumstanțele în care a survenit decesul persoanei în cauză. În urma examinării preliminare a trupului tânărului găsit decedat nu s-au constatat urme de violență”, a spus, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.