Tragedie într-o școală România: O fetiță nevăzătoare a murit după ce a căzut pe scări

Foto: Pixabay

O fetiță nevăzătoare în vârstă de doar 8 ani a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după ce a căzut pe scările școlii unde învăța, la Târgu Frumos.

Fata a căzut pe scările dintre două etaje ale Liceului Special ”Moldova”, din Târgu Frumos.

Eleva din clasa pregătitoare s-a lovit la cap în timpul căzăturii și, cu toate că a primit îngrijiri medicale atât de la personalul medical al școlii, cât și la spital, rănile s-au dovedit a fi fatale.

”Copilul a fost internat prin transfer de la Spitalul de Copii Sfânta Maria în urma unui politraumatism. Prezenta leziuni toracico-abdominale, dar mai ales leziuni cranio-cerebrale foarte importante. Din păcate, eforturile efectuate nu s-au soldat cu rezultate pozitive. După câteva ore copilul a decedat”, a declarat jurnaliștilor Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași, citat de HotNews.

La școala din Târgu Frumos e în derulare o anchetă a Inspectoratului Școlar Iași, în timp ce polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tragedia de la școala din Târgu Frumos nu este singura petrecută în acest an în județul Iași.

Un copil în vârstă de 3 ani din comuna Brăești, județul Iași, a murit după ce a căzut în fosa septică a școlii. Incidentul s-a produs în aprilie. Poliția a stabilit în acel caz că fosa septică nu era asigurată corespunzător.