Totul despre Campionatul Internațional de Gaming DOTA2, ce va avea loc la București!

București se pregătește să fie gazda unui super-eveniment de gaming. Campionatul Internațional de Gaming DOTA2 va avea loc pe Arena Națională, în perioada 7-17 octombrie. Biletele s-au pus deja în vânzare și au prețuri între 249 de RON și 999 de RON, depinde în ce zile vrei să participi la eveniment. Marea finală va avea loc pe data de 17 octombrie.

Urmează o perioadă importantă pentru toți gamerii. Un mare campionat internațional va fi organizat exact aici, la noi în țară, mai exact la București. Este vorba despre Campionatul Internațional de Gaming DOTA2. Industria de gaming a devenit imensă în ultimii ani, ba chiar se spune că a depășit deja industria filmului. Produce an de an miliarde de dolari și are milioane de fani în întreaga lume. Lumea gaming-ului cuprinde însă foarte multe jocuri, de la cele de strategie cum sunt Fortnite sau popularul World of Warcraft, jocuri mai lejere ca Angry Birds, Candy Crush, dar cuprinde și jocuri de cazinou, cum sunt poker, blackjack sau sloturi, care sunt din ce în ce mai populare și diverse. Acum depinde de preferințe, dar chiar dacă nu ești un mare fan DOTA, negreșit este un eveniment măreț pentru orice iubitor de gaming.

Dar haideți mai bine să vedem ce este DOTA2. DOTA2 este un acronim care vine de la “Defence of the Ancients” și este un joc video de tip multiplayer care a cucerit inimile a zeci de milioane de jucători din lumea întreagă. Lansat prima oară în anul 2003, de compania Valve, DOTA a urcat rapid în topul preferințelor și în prezent este votat ca “unul dintre cele mai mărețe jocuri video ale tuturor timpurilor”. Deși pare simplu, jocul este unul destul de complex și destul de complicat de jucat.

Producătorii acestui joc, Valve, sunt cei care au și organizat prima ediție a acestui turneu. A avut loc în 2011 la Köln. De atunci, s-a ținut în fiecare an, în diferite orașe ale lumii, cum ar fi Shanghai, Vancouver, Seattle etc. Ediția a X-a, care trebuia să aibă loc anul trecut, în Stockholm, nu s-a mai întâmplat, dar anul acesta a fost votat să fie organizată chiar la București.

Vestea că marele campionat de gaming, vizionat în medie de peste 80 de milioane de oameni din toată lumea, va fi organizat la București a fost primită cu o mare bucurie de toți fanii. Ce este impresionant la acest spectacol este că are un impact foarte mare asupra industriei, este privit ca unul dintre cele mai importante evenimente, iar premiile nu sunt deloc de neglijat. Sunt acordate premii în valoare de peste 40 de milioane de dolari.

Campionatul va începe pe data de 7 octombrie și este împărțit în mai multe etape. Faza grupelor va avea loc între 7 și 10 octombrie. Urmează faza principală care se va desfășura pe data de 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie, cele două finaliste – cele mai bune două echipe – se vor duela pentru locul întâi: trofeul Aegis și partea leului din fondul de premiere de 40.018.195 USD disponibil.

Marele eveniment va avea loc pe Arena Națională, care are o capacitate de peste 50.000 de oameni, așa că se așteaptă să vină gameri din toate colțurile lumii. Biletele deja au fost puse în vânzare, iar prețul este de 249 de RON. Pentru ultimele două zile în care vor avea loc semifinala și finala – 16 și 17 octombrie – prețul unui singur bilet este ceva mai mare: 999 de RON, însă cei pasionați știu deja că se merită. Toate informațiile legate de bilete, dar și de eveniment, au fost deja făcute publice pe site-ul oficial DOTA2.

Dacă ești curios să participi la un campionat așa de grandios, să simți adrenalina și să interacționezi cu gameri din toată lumea, acum ar fi șansa ta. Nu știm exact când va mai fi organizat un turneu așa de mare de gaming, la București. Ar participa de asemenea și jucători celebri de DOTA, dar vor fi și amatori. Tu ești un fan al acestui joc?

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.