Toți turiștii care merg cu mașina în Grecia vor fi testați obligatoriu anti-Covid, chiar dacă sunt vaccinați

FOTO: Michelleraponi/Pixabay.com
FOTO: Michelleraponi/Pixabay.com

Toți cetățenii, indiferent de țară, care intră cu mașina în Grecia, de la 1 iulie, vor fi testați la punctele de frontieră, chiar dacă au fost vaccinați.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse carantinei pentru 10 zile, iar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid, dar cu toate acestea dau rezultate pozitive la teste vor sta în carantină timp de 7 zile.

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene.

Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, arată o informare MAE.

„Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră. Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat.

E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a spus Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.