Toți turiștii care intră în Grecia prin Vama Kulata din Bulgaria vor fi testați pentru coronavirus

FOTO: jwvein/Pixabay.com
FOTO: jwvein/Pixabay.com

Toți călătorii care intră în Grecia prin Vama Kulata, aflată pe granița cu Bulgaria, vor fi testați pentru coronavirus, anunță agenția de presă bulgară novinite.com.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată după ce pe Insula Thassos au fost depistați 6 turiști infectați. Patru dintre ei sunt cetățeni sârbi, iar ei sunt ținuți în carantină într-un hotel.

Naționalitatea celorlalți 2 nu a fost dezvăluită, însă presa bulgară scrie că se bănuiește că ar fi bulgari. Acestora li s-a permis să se întoarcă în țara de origine.

Toți cei 6 turiști sunt persoane tinere, fără simptome ale infecției. Testele au fost realizate la Vama Kulata.

Autoritățile din Grecia au anunțat că numărul de teste realizat la frontiera cu Bulgaria va crește din cauza deteriorării situației în unele țări din Balcani.

Chiar și azi, 9 iulie, aproape 90% dintre cei care au trecut prin Vama Kulata au fost testați.

Potrivit novinite.com, traficul prin acest punct de trecere va crește începând cu vineri după-amiază, iar autoritățile elene sunt gata să testeze fiecare turist.

România înregistrează și ea o creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 555 de noi cazuri de coronavirus. Numărul reprezintă un record. Niciodată până acum nu au fost înregistrate atât de multe cazuri în 24 de ore, nici măcar în starea de urgență. O singură dată au mai fost peste 500 de cazuri, pe 11 aprilie. Atunci s-au înregistrat 523 de cazuri în 24 de ore.

Până ieri, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 13.147 de teste, ceea ce înseamnă că 4,2% dintre teste au fost pozitive. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.