Toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus

laborator virus
Foto: FotoshopTofs / pixabay.com

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Bucureștiul este un proiect-pilot, dar vor urma și celelalte orașe, scopul fiind de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat la Digi 24 și Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a mai spus Nelu Tătaru.

Primii testați vor fi cei în vârstă și persoanele cu risc.

Acțiunea de testare în masă pentru locuitorii din București a fost confirmată și de primarul capitalei, Gabriela Firea, la postul de televizune Antena 3.

Gabriela Firea a precizat că primii testați vor fi bucureștenii cu vârste de peste 65 de ani și cei cu boli cronice.

12 mașini, în care se va afla și câte un medic epidemiolog, se vor deplasa la locuințele celor vizați.

Primarul capitalei a mai spus că sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.