Tot mai mulți oameni de afaceri români își mută afacerile în Bulgaria: ”Are o legislație previzibilă”

Bulgaria atrage tot mai mulți afaceriști români. Foto: Pixabay

Dacă legislația din România în domeniul fiscal se schimbă aproape de la o zi la alta, vecinii bulgari reușesc să atragă tot mai multe afaceri cu ajutorul mediului de afaceri stabil și predictibil.

Potrivit Știrile PROTV, antreprenorii români care şi-au mutat deja afacerile în Bulgaria spun că avantajele sunt multiple.

Printre acestea se numără faptul că există o singură taxă, TVA-ul care trebuie plătit pentru încasările făcute lunar, iar după un an se plătește și 10% impozit pe profit, plus 5% dividendele. Afaceriștii români apreciază și faptul că în Bulgaria cursul valutar este foarte stabil.

Notarii bulgari s-au adaptat imediat situației, iar mulți oferă deja servicii pentru românii care vor să își înființeze firme în Bulgaria.

”Întreaga procedură durează două săptămâni. Începe, să zicem, de la 550 (euro) şi mai sus. Acuma vine care sunt mai aproape de oraşul Ruse. Vine din zona Bucureşti, Ploieşti, să zicem Alexandria, Slatina”, a declarat avocatul Denislav Marinov, pentru sursa citată.

Mai mult, se pare că și Fiscul bulgar este mai blând decât ANAF-ul românesc.

”Noi am modificat anul trecut de 195 de ori, în 2017 de 197 de ori legislaţia fiscală, e normal ca oamenii să se uite şi spre alte orizonturi. Sunt de ordinul miilor, deja!”, a declarat și Florin Jianu, de la Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.