Tot ce trebuie să știi despre următorul meci al Simonei Halep din Australia

După victoria din primul meci de simplu jucat în 2020, campioana română Simona Halep va încrucișa racheta cu puternica bielorusă Aryna Sabalenka, joi dimineață, la Adelaide, în Australia.

Simona Halep (28 de ani, locul 4 în lume) va juca mâine dimineață pentru un loc în semifinalele primei ediții a turneului de la Adelaide, unde este cap de serie 2.

În primul meci, românca a învins-o pe favorita locală, Ajla Tomljanovici, beneficiară a unui wild-card, în două seturi: 6-4, 7-5.

Următoarea adeversară pe cimentul australian va fi forțoasa Aryna Sabalenka (21 de ani și locul 12 în lume). Jucătoarea din Belarus dispune de multe arme ofensive, care i-au adus până acum 6 titluri WTA.

Halep – Sabalenka, Adelaide WTA 2020

Halep și Sabalenka s-au întâlnit doar de două ori până acum, ambele dueluri având loc în 2018. Mai întâi, la Shenzhen, a fost consemnată o victorie scurtă a româncei, scor 6-2, 6-2, însă câteva luni mai târziu, la Cincinnati, bielorusa s-a revanșat cu un categoric 6-3, 6-4.

Dacă mâine (n.r. – meciul va începe după ora României 4:30) va câștiga Halep, românca va juca în semifinale la Adelaide împotriva învingătoarei dintre croata Donna Vekici și ucraineanca Dayana Yastremska, ambele fiind jucătoare mult mai slab cotate decât fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon.

În cealaltă jumătate de tablou, mare favorită este australianca Ashleigh Barty, liderul mondial.