Tot ce trebuie să știi despre semifinala România – Germania de la Euro U-21

Naționala de tineret a României va întâlni Germania, joi seară, la Bologna, în meciul pentru finala Euro 2019. Foto: UEFA Under-21 Championship

Naționala de tineret a României s-a calificat aseară, în urma remizei fără goluri cu Franța, în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino, asigurându-și, în același timp, biletele pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

Cum o remiză ajuta ambele echipe să se califice în semifinale, cu echipa noastră pe primul loc în Grupa C, datorită golaverajului mai bun, România și Franța nu s-au omorât cu firea aseară, la Cesena. Ambele echipe s-au îngrijit mai mult de apărare, iar șuturile pe poartă au lipsit cu desăvârșire.

Rezultatul o trimite pe România în semifinala cu Germania, care va avea loc joi, de la ora 19:00, împotriva Germaniei. În cealaltă semifinală se întâlnesc Spania și Franța.

Precedenta întâlnire dintre tricolori și nemți la categoria de vârstă sub 21 de ani a fost una de coșmar pentru România. Germania a câștigat cu 8-0! Se întâmpla în preliminariile Europeanului din 2015.

Tinerii fotbaliști germani n-au mai pierdut un meci de aproape doi ani, ultimul eșec fiind înregistrat în 10 octombrie 2017, un 1-3 în fața Norvegiei.

Elevii fostului internațional Stefan Kuntz au obținut 7 puncte în Grupa A la Euro 2019, trecând clar de Danemarca (3-1) și Serbia (6-1), înainte de a remiza (1-1) cu Austria.

Cu o linie defensivă din care fac parte jucători care au debutat deja la naționala mare a ”panzerelor”, dar și cu jucători ofensivi foarte versatili, printre care atacanții Luca Waldschmidt și Johannes Eggestein, ambii cu multe meciuri în picioare în Bundesliga, Germania caută să repete performanța de la precedentul turneu final continental, când a cucerit titlul.

Nemții mai au un titlu european în palmares, cucerit în 2009, iar în 2015 au ajuns până în semifinale.

Casele de pariuri dau Germania drept favorită certă la câștigarea meciului. Cei care cred într-un succes românesc, însă, pot câștiga de cinci ori banii pariați.