Tot ce ai nevoie să știi despre ruleta online

Cel mai faimos joc de cazinou, ruleta fascinează gamblerii din lumea întreagă, cu numerele ei magice și rotirile ce aduc șansa unor câștiguri mari. Dezvoltarea site-urilor de jocuri și pariuri a dus la apariția multor versiuni de ruletă pe internet. Iată care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le cunoască orice pasionat al jocurilor de ruletă online.

Tipuri de ruletă online

Cele mai cunoscute tipuri de ruletă online sunt ruleta europeană, ruleta americană și ruleta franceză. Ruleta europeană are 37 de numere negre și roșii, de la 0 la 36. Există un singur slot verde pentru cifra zero. 

Ruleta americană are un slot în plus, pentru că apare încă un zero, denumit dublu zero, tot de culoare verde ca și la varianta europeană. Se menține alternanța câmpurilor de numere negre și roșii pe roata de ruletă, diferența fiind la numărul de sloturi, care este de 38.

Ruleta franceză diferă de cea europeană prin construcția roții și caracteristicile unor pariuri. Are tot 37 de numere, cu un singur slot pentru zero, dar prezintă în plus posibilitatea ca, în anumite situații, jucătorul să-și recupereze jumătate din sumele pariate.

Este vorba despre “la partage“: dacă bila cade pe zero atunci când ai pariat pe numere mari/mici, pare/impare sau roșu/negru, jumătate din suma pariată îți este returnată. Acest detaliu face ca șansele pariorilor să fie mai mari la ruletă franceză decât la celelalte tipuri de ruletă online.

Pariuri la ruletă online

Încearcă la Winner un joc la ruletă cu mai multe opțiuni de pariere, dintre care cele mai cunoscute sunt pariurile exterioare (outside bets) și pariurile interioare (inside bets). Acestea sunt denumite după locul numerelor respective pe masa de joc.

Astfel, pariurile interioare de referă la mizele plasate direct pe numere. Pot fi pariuri pe un singur număr (straight), pariuri pe două numere alăturate de pe tabla de joc (split), pariuri pe trei numere consecutive de pe masa de ruletă (street). 

Pentru că tabla de joc este împărțită în 3 coloane de câte 12 rânduri fiecare, pariul pe street se referă la plasarea mizelor pe unul dintre cele 12 rânduri cu câte 3 numere (1-2-3, 4-5-6 și așa mai departe, până la 34-35-36).

Există și pariuri interioare mai complexe, pe serii de numere: Vecinii lui zero (pariuri pe 17 numere consecutive de pe roata de ruletă, din jurul lui zero), Tieri (pariuri pe 12 numere consecutive din zona opusă Vecinilor lui zero) sau Orfani (cele 8 numere care nu se regăsesc în seriile anterioare).

Pariurile exterioare se referă la zone mai mari ale ruletei. Acestea pot fi pariuri de tip roșu sau negru, par sau impar, pariuri pe intervale 1-18 sau 19-36. Din aceeași categorie fac parte pariurile de tip duzină (pe 12 numere) sau coloană.

Strategii de joc la ruletă online 

La ruleta online jocurile au un ritm mai rapid decât la cazinourile fizice, așa că strategiile de pariere trebuie să țină seama de această dinamică. Se recomandă accesarea jocurilor demo, pentru învățarea regulilor de pariere înainte de a începe mizele pe bani reali.

O bună strategie de joc la ruletă online este startul cu pariuri mici. Pe parcurs se va dubla miza după fiecare pariu câștigător. Când pariul este pierzător, se revine la valoarea inițială a mizei. 

Ruleta europeană oferă șanse mai mari jucătorilor, în comparație cu ruleta americană, ce are un zero în plus, ceea ce crește avantajul casei. La jocurile de ruletă franceză trebuie utilizate eficient opțiunile de rambursare parțială a pariurilor, care oferă o asigurare suplimentară pentru jucători.

La mesele de live casino se joacă ruletă cu dealeri reali, iar transmisia este online. Mizele minime sunt mai mari decât la jocul simplu de ruletă pe internet. Roata este învârtită de dealer, numerele nu mai sunt generate de softul jocului, așa că strategiile de pariere trebuie să fie modificate corespunzător. 

Se recomandă un stil de joc responsabil la ruletă online, pentru ca pasionații de gambling să se bucure pe deplin de hobby-ul lor.