Topul mondial al orașelor cu cel mai aglomerat trafic. Bucureștiul are bronzul

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

Capitala României se află pe locul trei în lume și pe primul loc în Europa în topul orașelor cu trafic aglomerat la orele de vârf. Studiul a fost făcut de compania Tom Tom, lider global în soluții de navigare GPS, trafic și hărți.

Imediat după ce a câștigat alegerile pentru primăria București, Gabriela Firea declara că va face „revoluție în materie de trafic în capitală”.

„În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucureşti. Într-o jumătate de an se va circula mult mai uşor în Bucureşti. Sunt soluţii identificate.

M-am consultat cu mulţi specialişti în domeniul traficului, transportului şi toţi mi-au spus că deşi avem un plan de mobilitate urbană multe lucruri nu se respectă”, declara Gabriela Firea la începutul lunii iunii a anului trecut.

Apoi, a revenit la sfârșitul lunii noiembrie și a spus că „nu poți în cinci luni de zile să repari ce nu s-a făcut în 20 de ani”.

„Orice persoană cu inteligență, cu bun simț, cu înțelepciune, înțelege că e doar o campanie murdară, o campanie nelalocul ei să îl acuzi pe primarul general, să îi acuzi pe primarii de sectoare – care sunt de doar câteva luni – de toate neajunsurile din Capitală și de toate nerealizările și neîmplinirile de peste 20 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

Iată cum arată topul realizat de Tom Tom. Gradul de congestionare a traficului din zonele urbane este evaluat în funcţie de timpul suplimentar necesar pentru a ajunge la destinaţie care poate fi atribuit aglomeraţiei de pe drumuri.

  1. Bangkok, Tailanda
  2. Ciudad de Mexico, Mexic
  3. București, Romania
  4. Jakarta, Indonezia
  5. Moscova, Rusia
  6. Chongqing, China
  7. Istanbul, Turcia
  8. St. Petersburg, Rusia
  9. Zhuhai, China
  10. Santiago, Chile
  11. Guangzhou, China
  12. Shijiazhuang, China
  13. Shenzhen, China
  14. Los Angeles, Statele Unite
  15. Beijing, China

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.