Topul celor mai piratate seriale TV din 2014

descărcări ilegale seriale piratate
Topul celor mai piratate seriale TV din 2014 Foto: Facebook

Serialul „Urzeala Tronurilor” deține și anul acesta recordul celor mai piratate seriale TV. Numărul persoanelor care l-au urmărit ilegal este uriaș, serialul fiind descărcat de pe internet de 8.1 milioane de ori.

Difuzat de trei ani pentru o perioadă de doar câteva săptămâni pe an, din aprilie și până în iunie, serialul inspirat de cărțile lui George R.R. Martin a devenit un adevărat fenomen mondial, cu zeci de milioane de telespectatori la fiecare episod. Aventurile personajelor și iminența unei ierni grele i-au fascinat pe telespectatori, care nu au vrut să piardă niciun minut din acțiunea plasată în Westeros și în alte zone ale lumii.

Serialul produs de HBO a câștigat numeroase premii pentru efectele speciale și i-a cucerit pe telespectatorii din întreaga lume, care au dorit să revadă secvențe din serialul lor preferat, iar site-urile de torrente au devenit cele mai bune metode de piratare.

Anul acesta, „Urzeala tronurilor” a reușit din nou să devanseze alte două seriale celebre -„The Walking Dead”, produs de AMC, şi „The Big Bang Theory”, produs de CBS – în acest clasament întocmit în fiecare an de site-ul TorrentFreak.

Potrivit acestui top, „Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor) a generat 8,1 milioane de descărcări ilegale de pe internet. Serialul produs şi difuzat de HBO a ocupat primul loc şi în topurile din 2012 (4,2 milioane descărcări) şi din 2013, respectiv 5,9 milioane de descărcări.

În 2014, pe locurile următoare s-au clasat serialele „The Walking Dead”, cu 4,8 milioane descărcări, „The Big Bang Theory”, cu 3,9 milioane descărcări, ultimul sezon din „How I Met Your Mother”, cu 3,5 milioane de descărcări, şi „Gotham”, cu 3,2 milioane de descărcări.

Topul 10 al celor mai piratate seriale TV pe internet este completat de producţiile „Arrow”, cu 2,9 milioane de descărcări, „Anatomia lui Grey/ Grey’s Anatomy”, cu 2,8 milioane descărcări, „Vikings”, cu 2,7 milioane descărcări, „Suits”, cu 2,5 milioane descărcări şi „South Park”, cu 2,4 milioane de descărcări.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.