Topul celor mai economice SUV-uri pe care merită să le cumperi la mâna a doua

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Fie că ești pasionat de mașini, fie că ești un simplu utilizator de automobile, e imposibil ca până acum să nu fi auzit de sintagma „SUV”. Această prescurtare vine de la sport utility vehicle și în traducere însemna vehicul utilitar sport. Sintagma ne duce cu gândul la mașini mari și solide, înalte, ce au de obicei tracțiune 4 x 4, fiind foarte competitive.

Multă lume însă nu apreciază costurile de rulare necesare pentru o asemenea mașină. Un vehicul de tip SUV este mare, are tracțiune integrală și va necesita și un efort mecanic mare pentru a fi pus în mișcare, ceea ce va duce implicit la un consum mare de combustibil.

Din fericire, există o mulțime de producători care au realizat acest lucru și au încercat să reducă cât mai mult costurile de rulare. SUV-urile din ziua de astăzi sunt proiectate în mare parte pentru șosele și tot mai multe sunt lipsite de capabilități offroad, deși acest lucru tinde să contrazică ideea de SUV, iar prețurile lor sunt mai avantajoase.

Am făcut și noi un scurt clasament al celor mai interesante SUV-uri ce merită cumpărate chiar și la mâna a doua deoarece sunt durabile și de foarte buna calitate.

Renault Kadjar

Renault Kadjar  poate fi foarte eficient datorită motorului diesel de 1,5 l care poate avea un consum de 4,7 l la suta de km si emisii de CO2 de 113 grame pe kilometru.

La fel ca în majoritatea cazurilor de SUV-uri economice trebuie totuși să știți că acest consum este greu de obținut în scenarii reale iar un consum mai realist ar fi de 5,6 l la suta de kilometri, care totuși este destul de impresionant pentru o mașină mare de familie.

Această mașină este populară pentru designul atractiv dar și pentru manevrabilitate excelentă, un portbagaj mare dar și durabilitate.

Peugeot 3008

Peugeot 3008 a fost lansat în 2016, dotat cu un design încrezător și matur și cu un interior destul de sofisticat.  În principal este o mașină foarte plăcut de condus dar punctul forte al ei este economia pe care o face cu motorul diesel de 1,6 l si are consum de 5,13 l pe suta de kilometri. Există și versiuni mai puternice însă motorul de 1,6 l tinde să fie suficient.

E o mașină foarte sigură însă din păcate o parte din echipamentele mai sofisticate pentru siguranță sunt disponibile doar în pachetul opțiunilor extra.

În general e o mașină practică pentru familii deoarece are spațiu mare, suficient pentru pasageri și bagaje.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander PHEV  este unul dintre cele mai bine vândute vehicule electrice Plug in Hybrid deoarece are costuri de rulare foarte mici dar și datorită aspectului de mașină de teren.

Este o mașină ideală dacă vrei să călătorești pe distanțe scurte, în oraș și să beneficiez de cei 40 de km autonomie pe care îi are, iar pentru extraurban varianta diesel este foarte eficienta.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.