Top favoriți la Balonul de Aur 2023

Agențiile de pariuri online au stabilit cotele pentru trofeul Balonul de Aur 2023, acordat în fiecare an de revista France Football celui mai bun fotbalist din lume. După ce trofeul de anul trecut a fost câștigat de Karim Benzema, francezul are șanse mici să repete și performanța în acest sezon.

Leo Messi a strălucit la Cupa Mondială din 2022 și și-a condus echipa spre câștigarea trofeului, motiv pentru care specialiștii îl creditează cu cea mai bună șansă la un nou Balon de Aur.

Poate părea cel mai dezechilibrat an din ultima perioadă, ținând cont că în secțiunea NetBet pariuri fotbalistul argentinian are doar cota 1.29 să câștige Balonul de Aur. Cu șansa a doua este văzut Kylian Mbappe, fotbalist care a avut, și el, o prestație extraordinară la Cupa Mondială, însă nu a reușit să obțină marele trofeu. El are cota 4.50 și este urmat de atacantul Erling Haaland, care marchează gol după gol la Manchester City și a primit cota 12.00 din partea bookmakerilor. Pe lista cu favoriți se mai află Robert Lewandowski (cota 23.00), Karim Benzema (cota 29.00) și Mohamed Salah (cota 29.00).

Chiar dacă Leo Messi este mare favorit în acest moment, trofeul va fi acordat abia în toamnă, iar o eventuală prestație de excepție în Champions League, competiție ce se va relua la mijlocul lui februarie, poate influența stabilirea câștigătorului.

Messi are în palmares șapte Baloane de Aur

Leo Messi este jucătorul care a câștigat Balonul de Aur de cele mai multe ori. A reușit această performanță de șapte ori, în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021. Prestațiile sale excelente din ultimii 15 ani au completat așadar palmaresul sau cu cel mai important trofeu individual acordat jucătorilor la nivel mondial.

Starul argentinian se mai poate mândri și cu faptul că a câștigat de patru ori Champions League cu FC Barcelona. De când s-a transferat la PSG nu a reușit această performanță, dar gruparea franceză poate izbuti oricând un parcurs remarcabil în competiția supremă continentală intercluburi.

În plus, Messi este de 10 ori campion în La Liga cu FC Barcelona și a reușit această performanță și în Franța, la primul sau sezon de la transferul la PSG. Cu naționala Argentinei a izbutit să câștige Copa America în 2021 și Cupa Mondială în 2022, ultimul fiind trofeul care a încununat o carieră de cinci stele a unui jucător care a intrat deja în istorie prin prestațiile sale. Ajuns la 35 de ani, Messi se pregătește astfel de finalul unei cariere de excepție, de care mulți își vor aduce aminte cu drag peste ani.

Karim Benzema a câștigat detașat trofeul în 2022

Karim Benzema este câștigătorul Balonului de Aur din 2022. Atacantul de la Real Madrid venea după un sezon în care a câștigat Champions League și titlul în Spania. Mai mult, a fost și golgheterul echipei, motiv pentru care toți specialiștii au mizat cu el și lupta a fost tranșată foarte ușor.

Drept urmare, Benzema a acumulat 549 de puncte, mult peste jucătorul clasat pe locul doi, Sadio Mane, care a avut 193 de puncte. Pe trei s-a clasat Kevin De Bruyne de la Manchester City, cu 175 de puncte.

S-a putut observa o schimbare față de anii precedenți, în condițiile în care Cristiano Ronaldo și Leo Messi, doi jucători care au dominat lupta pentru marele trofeu, au avut prestații slabe. În aceste condiții, Cristiano Ronaldo a terminat pe locul 20, fără să primească vreun punct, iar Leo Messi nu a fost nici măcar inclus în clasament.

Cotele pot suferi modificări.