TOP de sezon: Cele mai frumoase 5 hoteluri din România

Hotelul Epoque din București este unul dintre cele mai elegante din România. Foto: booking.com
Hotelul Epoque din București este unul dintre cele mai elegante din România. Foto: booking.com

Cum sezonul estival a început cu vreme foarte călduroasă în România, vă propunem o listă scurtă cu câteva dintre cele mai spectaculoase hoteluri din țară.

Dacă ajungeți prin Iași, cel mai interesant hotel pare a fi Little Texas, care se laudă a fi ”singura unitate de cazare în stil american, de patru stele, din Iași”.

Stabilimentul are 32 de camere, 2 apartamente și o sală de conferințe. A fost deschis în 1997.

Hotelul Little Texas, Iași. Foto: Tripadvisor.com
Hotelul Little Texas, Iași. Foto: Tripadvisor.com

În București sunt o sumedenie de hoteluri cu stil, însă Epoque Hotel are un farmec aparte. Este o unitate de cazare de 5 stel, tip boutique, care a fost lansată în 2010.

Hotelul dispune de 45 de apartamente de lux și servicii complete de relaxare: SPA, piscină indoor, terasă de vară, lounge și un restaurant cu un meniu inspirat din bucătăria franțuzească.

Pentru oaspeții Sibiului, unul dintre orașele cele mai populare pentru turiștii străini din România, există Hotelul Hilton.

Hotel Hilton Sibiu. Foto: hilton.com
Hotel Hilton Sibiu. Foto: hilton.com

Are cinci stele, este aproape de aeroport, iar turiștii se pot bucura de apropierea cu pădurea Dumbrava. Hotelul are trei restaurante și un design inedit.

Hotelul Scapino este situat in centrul statiunii Mamaia, langa vechiul Cazino. Stabilimentul inaugurat în 2013 are 4 stele și oferă 44 de camere și apartamente cu balcon, cât și un restaurant cu tradiție de peste 20 de ani.

Hotel Scapino Mamaia. Foto: hotelscapino.ro
Hotel Scapino Mamaia. Foto: hotelscapino.ro

Dacă preferați muntele în această vară, n-ar fi rău să treceți prin Poaiana Brașov și să opriți la Teleferic Grand Hotel.

Această unitate de cazare dispune de un total de 127 de camere şi apartamente premium. Mobilierul elegant din lemn și priveliștea montană extraordinară vă vor asigura o stare de relaxare, în orice perioadă a anului.

Teleferic Grand Hotel, Poiana Brașov. Foto: booking.com
Teleferic Grand Hotel, Poiana Brașov. Foto: booking.com

Toate aceste hoteluri de lux au, însă, ceva în comun: sunt luminate splendid.

Soluții de iluminat pentru hoteluri

Un hotel este un mare consumator de energie electrică. Mulți dintre patronii acestor stabilimente sunt presați de nevoia de a reduce costurile cu energia, în special pe termen lung.

O investiție într-o instalație nouă de iluminat poate fi una importantă, însă, dacă socotiți economiile care se fac pe întreaga durata de viață a acesteia, calculele vor deveni încurajatoare.

Există numeroase produse specializate pentru diferite zone ale centrelor de cazare. Printre soluțiile de iluminat pentru hoteluri se numără cele pentru coridoare și zonele de circulație, pentru camerele de oaspeți, pentru apartamentele de lux, pentru recepție și hol, cât și pentru parcări auto, iluminat stradal și iluminat urban.