TOP. Ce județe stau cel mai prost în clasamentul noilor cazuri de coronavirus

FOTO: NIAID-RML
FOTO: NIAID-RML

România a înregistrat astăzi 614 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

În acest moment, în afară de capitală, județele care înregistrează cele mai mari creșteri de la o zi la alta sunt Argeș și Brașov, dar și Dâmbovița, Prahova, Buzău sau Ialomița.

Toate aceste județe au creșteri de peste 30 de cazuri în ultimele 24 de ore, după cum rezultă și din graficul de mai jos. De asemenea, se observă că, exceptând Brașovul, județele care înregistrează cele mai multe cazuri noi de coronavirus sunt cele din sudul țării.

În București s-au înregistrat 73 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Pe locul doi se clasează județul Dâmbovița, cu 66 de cazuri noi.

Pe locul trei se află județele Argeș și Brașov, ambele cu câte 55 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Pe locul 5 este județul Buzău, cu 43 de cazuri noi, iar pe locul 6 județul Ialomița, cu 39 de cazuri.

Urmează județul Prahova, cu 35 de cazuri noi, pe locul 7.

La polul opus se află județele Tulcea și Sălaj, fiecare cu 0 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Destul de bine stau și județele Arad, Giurgiu, Sibiu și Satu Mare, fiecare având câte un singur caz nou de coronavirus înregistrat în ultimele 24 de ore.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.