Top 7 lucruri la care să fii atent când alegi o mașină de tuns

FOTO: Philips
FOTO: Philips

Bărbații cheltuiesc cea mai mare parte a bugetului pentru îngrijire personală la frizerie. Cu o mașină de tuns se pot face economii importante. Dacă faci un calcul, vei realiza că în doar câteva luni reușești să acoperi întreaga investiție.

În acest articol vă prezentăm câteva lucruri la care să fii atent atunci când alegi o mașină de tuns.

În primul rând, trebuie să alegi cu grijă o mașină cu motor puternic, mai ales dacă aveți un păr mai des. De asemenea, cele mai avansate modele oferă și varianta fără fir. Mai exact, pentru că sunt dotate cu acumulatori, le puteți pune la încărcat și le puteți folosi fără cablu.

Importantă este și tehnologia de tăiere. Am luat ca exemplul o mașină de tuns Philips Seria 5000, care are o tehnologie DualCut, care combină un cap de redare cu ascuțire dublă și nivel redus de frecare.

Importante sunt și setările de lungime blocabile. Alegeți o mașină care taie de la o lungime de 1 milimetru până la 23 de milimetri. Dacă vrei să te tunzi mai scurt, poți folosi mașina fără pieptăne, la o lungime de 0,5 milimetri.

Fiți atenți și la materialul din care sunt făcute lamele. De exemplu, modelul Philips are lame din titan, mai dure decât oțelul și se ascut automat.

Să nu uităm și pe cei care caută o mașină de tuns corporală. Soluția Series 7000 de la Philips are un aparat de tuns integrat pe o parte și un sistem de mulare delicat cu pielea pe partea cealaltă, pentru tundere sau radere comodă și confortabilă, peste tot sub linia gâtului.

Sistemul de confort pentru piele prinde şi taie părul de diferite lungimi, fără a necesita mai multe instrumente sau contactul pielii cu margini ascuţite.

Lamele bidirecţionale taie firele de păr mai lungi, care sunt apoi rase de suprafaţa de ras pentru un rezultat mai precis.

Având o flexibilitate sporită, sistemul de mulare urmăreşte fiecare unghi şi suprafaţă a corpului pentru a-ţi oferi întocmai aspectul pe care ţi-l doreşti.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.