Majoritatea oamenilor încearcă, frecvent, să găsească o modalitate prin care să poată deveni independenți financiar. Unii vor să-și urmeze pasiunile, alții își doresc să renunțe la job și la un program de lucru standard sau au suficientă ambiție ca să-și ia cariera în propriile mâini. Indiferent de situație, alegerea unei căi antreprenoriale necesită ceva mai mult decât voință, resurse financiare și determinare. Într-un business, este importantă ideea de la care pornești, cea menită să-ți ofere o viziune pe termen lung, să-ți susțină investițiile și să merite efortul depus. O afacere bine gândită trebuie să fie de actualitate, să țină pasul cu tehnologia și tendințele unei piețe extrem de dinamice. Dacă intenționezi să-ți înființezi propria companie, dar ai nevoie de puțină inspirație, descoperă mai departe câteva idei ce îți pot garanta succesul în 2020:
1. Firmă IT
Dacă îți dorești să investești într-o afacere, domeniul IT este vedeta momentului. Apariția pandemiei de coronavirus a făcut ca o mulțime de activități să se mute în mediul virtual, ceea ce înseamnă că poți alege să dezvolți o companie care să se ocupe de la servicii de mentenanță IT până la grafică, web design sau programare. Mai ales că, practic, nici nu ai nevoie de investiții foarte mari. De exemplu, dacă ești pasionat de web design, îți trebuie doar un computer și o bună conexiune la internet.
2. Magazin online
În mod sigur, se poate spune că zona e-commerce este una dintre cele care au câștigat teren în 2020. Piața online este în creștere, la noi în țară, și, dacă vrei să comercializezi anumite produse, atunci cea mai bună alegere e un magazin virtual. În plus, dacă nu ai prea mulți bani de investiții sau spațiu pentru depozitarea și ambalarea mărfurilor, există varianta dropshipping, prin care poți vinde online produsele altor furnizori, fără să ai niciun stoc.
3. Consultanță SEO
Rămânem în sectorul online, care suscită atât de mult interes în 2020, ca să-ți atragem atenția unei dintre cele mai profitabile idei de afaceri. SEO (Search Engine Optimization) face referire la optimizarea site-urilor pentru a câștiga trafic. Prin intermediul acțiunilor SEO, pot fi plasate și gestionate strategic unele cuvinte cheie, se poate îmbunătăți viteza de încărcare a paginilor, optimizarea structurii URL, promovare sau link building. Ai nevoie de o pregătire în prealabil în acest domeniu, dar, cu siguranță, câteva cursuri de inițiere îți vor oferi toate premisele pentru dezvoltarea unei afaceri de succes.
4. Design interior
Persoanele creative care sunt pasionate de amenajări interioare și tot ceea ce înseamnă frumos pot construi o carieră în acest domeniu. Bineînțeles, ai nevoie de imaginație și bun gust, ba, mai mult, poți completa înclinația spre design chiar și cu câteva cursuri relevante. Însă, ideea de business este una profitabilă, mai ales că foarte multe persoane nu știu cum să-și aranjeze locuințele, birourile sau alte spații interioare.
5. Servicii de curățenie
Deși oamenilor le place să aibă casa curată, puțini sunt cei care adoră să pună totul la punct sau au timp pentru astfel de activități. Prin urmare, apelează la firmele de curățenie când vine vorba de igienizarea caselor, zonelor de lucru sau halelor industriale.
6. Cultură de plante sau fructe
În ultimii ani, a crescut foarte mult interesul pentru aurul mov – lavanda, o plantă rezistentă și deosebită, de pe urma căreia poți avea câștiguri însemnate. Și șofranul, cel mai scump condiment din lume, poate fi cultivat și la noi în țară. Dacă te atrage domeniul agricol, poți lua în considerare și cultura de cartof mov, aronia, goji sau merișoare. Plantele în ghivece, legumele și fructele bio sau cultura arbuștilor Paulownia pot fi și ele demne de luat în calcul, pentru o afacere în 2020.
7. Fermă ecologică
Cu toții ne dorim să avem un stil de viață sănătos, să mâncăm alimente locale, econologice. Cu puțin teren la țară, poți înființa o mică fermă și obține hrană sănătoasă pe care să o vinzi, apoi, sub diferite forme: online sau în magazine proprii.
Fără îndoială, sunt multe idei pe care le poți transforma în afaceri de succes. Totuși, ai grijă să fii bine informat, atunci când iei în considerare demararea unui business. Găsești mai multe informații despre mediul de afaceri aici, informații care te pot ajuta să-ți formezi o idee referitoare la piața din România, nevoile consumatorilor sau domeniile de activitate pe care le poți lua în considerare astfel încât businessul tău să fie profitabil.
Sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/11/27/13/42/business-2981370_1280.jpg
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: