Top 7 avantaje ale celor care au barbă și de ce e importantă îngrijirea ei

FOTO: zeradodich/Pixabay.com
FOTO: zeradodich/Pixabay.com

Majoritatea bărbaților cu barbă nu mai sunt de mulți considerați cei care nu au responsabilități, nu le pasă de cum arată, sunt leneși și neîngrijiți. Din contră, în zilele noastre bărbații cu barbă îngrijită atrag priviri și apreciere.

Sunt și studii care arată că o barbă îngrijită poate reprezenta o protecție foarte bună pentru bărbați în fața unor afecțiuni. Un studiu realizat de un grup de cercetători americani arată că barba protejează bărbații de razele solare și deci reprezintă un scut suplimentar pentru boli precum cancerul de piele.

Un studiu realizat de cercetători australieni de la Universitatea Southern Queensland a ajuns la concluzia că 90-95% din radiațiile ultraviolete sunt filtrate de barbă.

Mai mult, barba ajută și la menținerea hidratării pielii și o protejează împotriva vântului și a frigului, factori care ar putea duce la uscarea pielii. În schimb, foliculii de păr ajută glandele sebacee să secrete uleiuri care projează și echilibrează PH-ul pielii.

Barba acționează și ca un filtru pentru cei care sunt alergici la polen sau praf, împiedicând cel puțin o parte din particulele dăunătoare să ajungă în nas sau direct în gură.

Dermatologii mai spun și că o barbă îngrijită te scapă de iritații, senzația de piele uscată sau tăieturi. Toate acestea fiind rezultatul neplăcut, pentru o parte a bărbaților, a bărbieritului. Mai mult, bărbieritul ar fi principala cauză a infecțiilor bacteriele apărute în zona gurii.

De ce e foarte important să-ți îngrijești barba

Dar barba pare să fie nu doar un beneficiu pentru sănătatea corporală, ci și pentru cea relațională. Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea New South Wales, din Țara Galilor, arată că bărbații care poartă barbă sunt mai atractivi și par a fi mai sănătoși, masculini și viitori părinți buni în opinia majorității femeilor.

Însă, dacă ai barbă și vrei să te bucuri de toate aceste beneficii pentru sănătate trebuie să ai mare grijă de ea și să o îngrijești periodic. Spălatul e important pentru că altfel o barbă neîngrijită poate fi un mediu pentru dezvoltarea unor afecțiuni ale pielii și nu numai.

De asemenea, e foarte important nu doar să o curăți, ci să și o tunzi, pentru ca părul să se reînoiască și să crească cât mai sănătos. Pentru tuns ai nevoie de kituri de îngrijire precum cele din categoria Multigroom series de la Philips.

În funcție de nevoile tale în ceea ce privește îngrijirea bărbii, dar și pentru tuns facial și corporal, poți alege unul dintre modele care ți se potrivește. Mai jos îți prezentăm câteva modele, însă pe site-ul Philips poți compara aparatele Multigroom.

Un aparat accesibil este Multigroom series 3000. Este un aparat de tuns 9 în 1, are 9 instrumente și o baterie care ține până la 60 de minute. Lamele sunt din oțel cu ascuțire automată, iar accesorile poti fi clătite. Printre altele, cu această mașină îți poți stiliza o barbă lungă sau scurtă, poți da un aspect de nebărbierit, barbișon sau linii precise.

Dacă ai nevoie de mai multe instrumente, poți alege modelul Multigroom series 7000. În pachet găsești 14 instrumente pe care le poți folosi pentru barbă, cap și corp. Bateria ține timp de 120 de minute. Oferă o precize maximă cu de două ori mai multe lame. Mai exact, acest aparat dispune de tehnologia DualCut avansată pentru precize maximă. Datorită lamelor aparatului, poți crea linii drepte și curate și tunde uniform cel mai des păr. Important de precizat și faptul că lamele nu corodează și nu ruginesc.

Cei interesați de un set premium pot opta pentru Multigroom series 9000. Are 12 accesorii pentru față, cap și corp. Funcționează pe baterie până la 120 de minute și este un aparat care rezistă și la utilizarea sub duș. Lamele sunt din oțel, ranforsate cu fier și călite pentru rezistență maximă. Nu se vor rupe, nu se vor toci și se ascut singure, în timpul folosirii. De asemenea, dispune de tehnologia OneBlade, care vă ajută să vă tundeți, contura și rade orice lungime de păr. Bărbieritul și tunsul sunt ușoare și confortabile datorită unui strat de alunecare și vârfurilor rotnunjite. Cu un element de tăiere cu 200 de mișcări pe secunde puteți tăia eficient și firile mai lungi.