TOP 7 aparate și accesorii care te ajută să te menții în formă și acasă

FOTO: OmarMedinaFilms/Pixabay.com
FOTO: OmarMedinaFilms/Pixabay.com

Dacă nu ai o sală de sport în apropiere sau din diverse motive nu poți ajunge la o sesiune de fitness, îți oferim câteva soluții practice. Mai exact, există câteva aparate de fitness pe care le poți pune în casă.

Iată, potrivit antrenorilor de fitness, ce aparate ați putea folosi pentru a vă păstra în formă făcând sport acasă:

Banda de alergare. Acestea stimulează corpul aproape la fel ca alergarea în aer liber, având marele avantaj că se face în confortul casei. Pe lângă acestea, banda de alergare îți oferă avantajul de a îți crea propriul stil de antrenament, iar computerele integrate îți arată exact numărul de kilometri parcurși, viteza, ritmul cardiac, caloriile consumate, înclinația și timpul total de alergare.

Gantere. Sunt perfecte pentru a face sport și acasă. Puteți alege unele mai mici, pentru a exerciții de fitness mai intense sau mai mari pentru a lucra musculatura.

Biciclete Fitness. Sunt printre cele mai populare aparate de fitness indoor. Există modele mecanice sau medicinale pentru cei care au nevoie de recuperare. Dacă nu ai suficient spațiu în casă, poți opta pentru un model care se pliază.

Ergometre. Sunt variante ideale pentru a face fitness acasă, pentru a beneficia de un antrenament care îți oferă multiple beneficii. Poți alege ergometre care au funcții multiple: calculator pentru măsurarea timpului, a ritmului cardiac, a distanței parcurse și a vitezei sau cu programe de antrenament predefinite.

Biciclete Eliptice. Sunt unele dintre cele mai eficiente aparate fitness pentru arderea caloriilor, modelarea corporală, îmbunătățirea condiției fizice și a sănătății.

Steppere Fitness. Sunt aparate de fitness mici și compacte, extrem de utile și de versatile. Poți face o mulțime de exerciții și combinații de antrenamente, inclusiv antrenamente cardio, indiferent de vârstă sau de condiția fizică. Alegeți modele de steppere care au computere integrate, care îți arată numărul de calorii consumate sau te ajută să îți construiești planul de antrenament.

Aparate de vâslit pentru fitness. Sunt aparate care antrenează întreg corpul și toate grupele de mușchi, pentru un antrenament complet și complex pe care îl poți face oricând dorești la tine acasă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.