TOP 50 Cele mai bune specializări de la liceele din România

Colegiul Național
Colegiul Național "Sfântul Sava" din București. Foto: cnsfsava.ro

Ministerul Educației a publicat joi, 14 iulie, rezultatele repartizării elevilor la liceele din România.

Ca în fiecare an, rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe siteul admitere.edu.ro. Tot aici, ministerul a publicat și un clasament al celor mai bune 50 de specializări de la liceele din România.

Cele mai multe dintre specializări (44 dintre acestea) sunt de la profilul real, doar 6 fiind de la profilul umanist, ceea ce înseamnă că, în continuare, elevii cu cele mai mari medii la Evaluarea Națională se orientează spre specializările de la profilul real (Matematică-Informatică și Științe ale Naturii).

În ceea ce privește împărțirea pe orașe, cele mai multe dintre specializările de top sunt la licee din București (23 de specializări).

Urmează Cluj-Napoca (5 specializări), Pitești (4 specializări), Constanța (4 specializări) și Iași (4 specializări).

Pe locul întâi se află specializarea Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, iar pe locul doi tot o specializare (Științe ale Naturii) de la „Sfântul Sava”. Ultima medie de admitere la Mate-Info la „Sfântul Sava” a fost 9,89, iar la Științe ale Naturii 9,87.

Pe locul al treilea se află un alt colegiu din București, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, cu specializarea Matematică-Informatică, unde ultima medie de admitere a fost 9,84.

Iată întregul clasament:

top 50 cele mai bune specializări licee românia
top 50 cele mai bune specializări licee românia
top 50 cele mai bune specializări licee românia