Top 5 vacanțe ieftine în 2018. Cele mai interesante destinații turistice din Europa

Vacanțe ieftine: Dacă vreți să vedeți frumusețile Europei, însă nu aveți un buget consistent, acest articol vă va ajuta. Recomandările noastre sunt destinații turistice mai puțin cunoscute și vizitate de români. Iată-le:

Dacă vreți să vizitați o destinație europeană fără bani mulți trebuie să cumpărați biletele de avion din timp. Și rezervările la hotel sau hostel pot fi făcute cu câteva luni înainte de concediu, iar reducerile de preț vor fi pe măsură.

Pentru a accesa întreaga listă cu oferte de city-break la prețuri foarte avantajoase disponibile în acest moment, intrați aici.

Vacanțe ieftine 2018: Top 5 destinații

Mai jos, vă recomandăm cinci destinații europene pe care le puteți vizita cu bani puțini:

1. Pamukkale, Turcia

Un loc unic, rar vizitat de români, care oferă atât splendoare naturală, a unei cascade azurii pietrificată, dar și multă istorie, în apropiere găsindu-se ruinele orașului antic Hierapolis.

Cu toate că nu are măreția Istanbului și nici frumusețea plajelor Turciei, Pamukkale este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale țării. Pentru a ajunge la terasele splendide de la Pamukkale trebuie să parcurgeți cei aproape 200 de kilometri de la Kusadasi. Cea mai avantajoasă metodă de a ajunge aici este cu mașina personală, locuri de cazare fiind destule și foarte ieftine, chiar în regiune.

2. Pisa, Italia

Cu doar câteva zeci de euro vă puteți cumpăra un bilet de avion low-cost către Pisa. Chiar dacă ați văzut, probabil fotografii, cu celebrul Turn Înclinat, nimic nu se compară cu experiența de la fața locului.

Complexul arhitectonic al Pisei este unul dintre cele mai interesante din Europa. Turnul este înclinat la aproape 4 grade, fiind îndreptat ușor în ultimii ani, după ce se aplecase la un unghi periculos. Marmura albă și catedrala impunătoare vă vor încânta, cu siguranță, privirea.

Mai mult, orașul Pisa este înțesat cu pizzerii și cafenele liniștite.

Vacanțe ieftine 2018: Top 5 destinații

3. Lacul Bled, Slovenia

Unul dintre cele mai pitorești locuri din Estul Europei, azuriul lac Bled oferă o oază de relaxare și chiar un splendid loc de scăldat până la începutul toamnei.

Puteți ajunge aici cu mașina personală, fiind la o distanță relativ mică față de România. Dacă sunteți pasionați de camping, puteți reduce și mai mult bugetul călătoriei.

Este o zonă foarte liniștită, iar micuța insulă din mijlocul lacului este un obiectiv care nu trebuie ratat.

4. Alhambra, Spania

Acest uriaș complex arhitectonic din Spania este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat dacă ajungeți în Penisula Iberică. Fortăreața și palatul sunt construite în perioada de ocupație maură, acesta din urmă fiind realizat și modernizat în urmă cu peste o mie de ani.

Arhitectura maură, care uimește în orașul Granada, oferă tavane și coloane splendid sculptate, unele incizii fiind atât de mici încât pot fi observate doar cu ajutorul unei lupe.

Atenție, numărul turiștilor este limitat cu strictețe, astfel că faceți-vă rezervări din timp pentru vizitarea Alhambrei.

5. Versailles, Franța

Fostul centru al monarhiei franceze este un complex imens și luxurios, cu o arhitectură impozantă, grădini și fântâni splendide.

Aflat la o distanță mică de Paris, printre cele mai interesante locuri din Versailles sunt Sala Oglinzilor, grădinile proiectate de Andre Le Notre și ascunzătoarea Mariei Antoaneta.

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe ieftine în 2018, intrați aici.

TOP 10 destinații turistice din Europa de Est în 2018