TOP 5 secrete. Cum alegi un generator de curent electric

Se întâmplă destul de des să rămânem fără curent electric. Sunt situații în care defecțiunile sunt reparate după ore bune sau chiar zile, dacă e vorba de un loc mai îndepărtat de un oraș. Dacă mai rămânem și fără bateria la telefon, o pană de curent ne poate rupe total de civilizație și e posibil să rămânem și fără mâncare, în cazul în care pana nu e rezolvată la timp și frigiderul nu-și mai poate face datoria.

Evident, există și mai multe situații în care lipsa curentului electric ne poate da peste cap întregul program. Pentru a evita o astfel de situația, cea mai bună soluție este un generator de curent electric. În acest articol vă prezentăm câteva lucruri despre cum să alegeți un generator de curent electric.

În primul rând, înainte să alegeți un model, trebuie să faceți o listă cu toți consumatorii pe care urmează să-i alimentați de la generatorul de curent electric. De asemenea, pentru a determina exact puterea de care aveți nevoie pentru un generator trebuie să vă adresați unui electrician. Puterea generatorului trebuie să fie mai mare cu 30% decât puterea de care aveți nevoie.

Consumatorii se împart în două categorii. Sunt cei inductivi, care la pornire consumă mai mult decât în regim nominal (de exemplu: frigiderul, aerul condiționat, o pompă de apă, hidrofor, mașină de spălat sau o bormașină) și cei rezistivi, care nu consumă mai mult în momentul pornirii (de exemplu: becurile, calorifere electrice, plite electrice, televizoare sau cuptoare electrice).

Un alt aspect important este tipul de combustibil de care are nevoie. Găsim generatoare de curent electric pe benzină și pe motorină. Specialiștii spun că cele pe motorină au costuri de exploatare mai mici, pornește și în condiții de temperaturi scăzute. În ceea ce privește generatorul pe benzină, acesta are avantajul prețului mai mic, este mai puțin zgomotos și are dimensiuni mai mici decât cele diesel.

Trebuie să fiți atenți și la calitatea curentului electric furnizat către consumatori. Cel mai bine ar fi să algeți unul care are regulator electronic de turație, AVR, care garantează faptul că aveți parte de un curent electric de calitate, fără fluctuații.

Foarte importantă este și carcasa generatorului de curent electric. Iar dacă aceasta lipsește, ar fi bine să nu-l țineți expus la ploaie, soare sau vreme rece. Dacă aveți nevoie de unul care să nu facă prea mult zgomot și să fie protejat, alegeți un generator de curent electric cu carcasă de insonorizare.