Top 5 melodii nemuritoare cântate de George Michael | VIDEO

George Michael a murit în preajma Crăciunului (Wikimedia Commons)
George Michael a murit în preajma Crăciunului (Wikimedia Commons)

Superstarul pop George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Artistul ar fi încetat din viață din cauza unei insuficiențe cardiace, iar cazul este considerat ”neexplicat, dar nici suspicios” de către poliția britanică.

George Michael a decedat în preajma Crăciunului în locuința sa din Goring, Anglia. Publicistul său, Cindi Berger, a declarat că artistul nu era bolnav.

Nume mari din lumea muzicală s-au arătat șocate de decesul artistului britanic de origine greacă.

”Sunt într-un șoc profund. Am pierdut un prieten iubt, cât și cel mai bun om, cel mai generos suflet și un artist sclipitor”, a scris Sir Elton John pe Instagram.

Georgios Kyriacos Panayiotou, care era numele real al lui George Michael, a vândut peste 100 de milioane de albume în carieră.

Și-a început cariera muzicală în 1981, alături de Andrew Ridgeley, alături de care a format trupa Wham!, care a avut un succes uriaș, cu o serie de melodii printre care Wham Rap! (Enjoy What You Do), Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go și Last Christmas.

Wham! a fost primul grup occidental care a vizitat China comunistă. După despărțirea tandemului, George Michael și-a început cariera solo, una marcată de succes, dar și de probleme cu consumul de droguri și multe incidente cu tentă sexuală, care i-au adus mai multe probleme cu legea.

Primul său album solo, ”Faith”, a fost vândut în peste 20 de milioane de copii. Mai jos, găsiți cinci dintre cele mai frumoase melodii ale lui George Michael.

George Michael – Freedom! ’90

Wham! – Last Christmas

George Michael – Faith

Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

George Michael – Careless Whisper