Top 5 factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi dozatorul de apă

Sursa: https://pixabay.com/photos/glass-water-napkin-sky-reflection-2875091/

Fie ca il achizitionezi pentru acasa sau pentru la birou, un dozator de apa reprezinta o investitie inteligenta si sanatoasa pe termen lung. Prin intermediul acestuia, vei avea la dispozitie atat apa rece, cat si apa fierbinte de cea mai buna calitate, in cel mai scurt timp. In plus, investitia initiala va fi amortizata foarte repede, caci apa de la dozator este mult mai ieftina decat daca ai cumpara, in mod frecvent, apa imbuteliata de la supermarket.

 Daca nu te-ai hotarat inca in privinta achizitionarii unu dozator de apa, iti venim in ajutor cu un scurt ghid util. Citeste recomandarile de mai jos si vei putea lua cea mai buna decizie pentru tine.

  1. Dozator de apa de podea sau pentru birou

Cel mai frecvent utilizat dozator este cel cu picior, care se pozitioneaza pe podea. Practic, acesta reprezinta o piesa de mobilier in sine si ocupa un spatiu semnificativ. Cu toate acestea, de obicei, dozatoarele de mari dimensiuni au mai multe functionalitati, ceea ce le face mai utile si mai versatile. Acestea se alimenteaza cu bidoane mari de apa, cu capacitatea de 20 de litri.

Daca nu ai suficient spatiu la dispozitie, poti opta pentru un dozator care se aseaza pe masa sau pe birou. Acesta are avantajul de a fi aproape de tine, ajutandu-te sa bei mai multa apa pe parcursul zilei. De obicei,  acestea se alimenteaza cu bidoane de apa de 5 litri.

2. Eficienta energetica a unui dozator de apa 

Atunci cand cumperi un dozator de apa, este important sa tii cont si de energia consumata de acesta. Regula generala spune astfel: cu cat apa este mai rece, cu atat aparatul va consuma mai multa energie electrica.

Compresorul este cel care influenteaza temperatura apei,  motiv pentru care este recomandat sa verifici specificatiile tehnice ale dozatorului. Pentru a economisi cat mai multa energie, poti cauta un dozator cu senzor de temperatura, care va raci apa doar dupa ce aceasta trece de un anumit prag stabilit.

3. Cum influenteaza designul alegerea dozatorului?

In general, toate dozatoarele de apa au un design relativ similar: un bidon transparent de apa, asezat in varful suportului, cu robineti separati pentru apa rece si apa fierbinte. Cu toate acestea, pe piata au inceput sa apara si alte modele, care ascund bidonul de apa si au un aspect mai elegant.

Alegerea depinde doar de gusturile tale si, eventual, de spatiul in care vei aseza dozatorul. De exemplu, daca vei cumpara un aparat pentru acasa, modelul clasic poate fi suficient de bun. Daca doresti sa pozitionezi dozatorul intr-un spatiu office sau formal, poti opta pentru variantele mai complexe, cu design modern si elegant.

4. Cantitatea de apa folosita conteaza?

Raspunsul este afirmativ. Pentru a cumpara un produs potrivit pentru tine si necesitatile tale, este bine sa tii cont si de acest lucru.

Daca achizitionezi dozatorul de apa pentru acasa sau pentru un spatiu mic cu birouri, cel mai probabil iti va fi suficient unul de marimi reduse, care se pune pe birou sau pe masa si care functioneaza cu bidoane de cinci sau zece litri.

In schimb, daca dozatorul va fi folosit de foarte multe persoane, ca in cazul unui spatiu corporate, investeste intr-un dozator cu bidoane de 20 de litri sau intr-unul cu model punct de utilizare, racordat la reteaua de apa a locului in care dozatorul va fi montat.

5. Ce functii importante trebuie sa aiba dozatorul de apa?

In principiu, functiile principale care te intereseaza la un dozator sunt cea de racire si cea de incalzire a apei. Astfel, vei avea la dispozitie apa perfecta atat pentru o limonada de vara, cat si pentru un ceai sau o cafea fierbinte.

Daca ai nevoie de asistenta in ceea ce priveste functiile dozatorului tau, ai la dispozitie oricand service pentru dozatoare de la LaFantana, ceea ce te va ajuta enorm sa economisesti timp, bani si efort. O alta functie utila pentru anumite persoane este si sistemul de siguranta, foarte folositor atunci cand in preajma dozatorului se afla copii.

Prin urmare, tinand cont de aspectele prezentate mai sus si analizand modelele disponibile pe piata, vei gasi, cu siguranta, varianta perfecta de dozator pentru casa sau biroul tau. 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.