Top 4 produse pe care chiar merită să le cumperi la mâna a doua pentru că sunt mai rentabile

Trăim într-o lume în care tehnologia evoluează foarte repede, astfel că mulți renuntă foarte ușor la laptopurile, calculatoarele sau monitoarele performante pe care le dețin deja doar pentru a avea un nou model, cel mai recent produs.

Avantajul constă în faptul că produsele vechi le regăsim la vânzare la prețuri extrem de avantajoase deși dețin tehnologie foarte actuală. Tocmai de asta va recomandăm câteva categorii de produse pe care merită să le consultați la magazinele second hand sau refurbished înainte de a va decide dacă să investiți în cel mai nou și mai scump model de pe piață sau într-unul ușor uzat care prezintă însă garanție, un preț foarte bun și tehnologia de care aveți nevoie.

Iată 4 categorii importante de produse din zona tehnologiei care prezintă multe produse second hand foarte bune.

1 Server second hand

Un server second hand poate fi achiziționat cu prețul la jumătate față de un server nou și să prezintă o garanție de durată.

În general serverele și workstations sunt făcute să reziste timp îndelungat și ajung să fie înlocuite înainte de a avea vreo defecțiune din alte motive ce nu țin de calitatea produselor.

2 Laptopuri refurbished

Aruncați o privire peste lista de laptopuri refurbished înainte de a arunca o sumă mare pe un laptop nou. Gășiți modele foarte noi, configurații uimitor de puternice și care sunt și în garanție.

Laptopurile refurbished sunt laptopuri second hand care au fost deja ‘consultate’ și reparate în cazul în care au avut nevoie. La fel ca în cazul altor produse de acest tip, prețurile laptopurilor refurbished au ajuns să fie chiar și la jumătate din prețul aceluiași produs nou.

3 Calculatoare desktop

Atunci când vreți să achiziționați un desktop, avem două recomandări de care merită să țineți seama: 1 dacă vreți un calculator foarte puternic cu o configurație care să facă față celor mai noi jocuri și programe software de pe piață, veți avea nevoie de un buget foarte mare pentru achiziția unui calculator nou, așa că apelați la cele second hand care sunt cel puțin la fel de bune.

2 În cazul în care vreți să achiziționați cu un buget cât mai mic pentru a nu face o investiție mare și căutați un model pentru persoane aflate la început de drum în ‘împrietenirea’ cu asemenea tehnologie, calculatoarele second hand sunt cea mai bună variantă ca raport preț/calitate.

4 Monitoare

Monitoarele de calculator second hand au prețuri uimitor de avantajoase și găsiți toate tehnologiile și rezoluțiile disponibile, dar și dimensiunile de care aveți nevoie.

Desigur, la fel ca la celelalte produse second hand, pe lângă prețul mic, avantajul stă și în faptul că există o garanție.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.