Top 3 cele mai cunoscute beri din lume

Berea este cu siguranță cea mai populară băutură alcoolică din lume, iar popularitatea ei se întinde pe sute de ani deja. Numai în Europa există peste 1300 de fabrici de bere care trimit pe piață peste 5000 de branduri mai mult sau mai puțin cunoscute.

Dacă ești un altfel de băutor de bere, unul interesat și de istoria băuturii, de tradiție, de branduri și de producători, îți oferim în continuare câteva informații foarte interesante despre cei mai cunoscuți producători de bere din lume și cele mai populare țări în această industrie.

1 Berea fabricată în Germania

Fără îndoială, berea fabricată în Germania e cea mai cunoscută în întreagă lume. În urmă cu 500 de ani, în Germania s-a emis un decret prin care berea bavareză să fie produsă doar din orz, hamei și apă, iar orice alt ingredient adăugat aducea confiscarea fabricii de către autorități.

Berea germană e renumită pentru puritatea sa și pentru claritate. În ziua de astăzi multe dintre fabrici încă respectă tradiția și legile de acum 500 de ani și iată că acest lucru a adus popularitate și calitate a produsului.

Fanii berii germane se pot bucura de berea produsă de Paulaner Munchen, Warsteiner ce produce o rețeta de Pilsner, dar și de alte branduri precum Weihenstephan, Erdinger, Aecht Schlenkerla Rauchbier sau Augustiner Hell.

2 Berea fabricată în Belgia

Fără să ierarhizăm, în top 3 cele mai cunoscute beri din lume se încadrează și berea din Belgia, cu siguranță. Berăriile din Belgia îmbuteliază fără oprire încă din secolul al XII-lea și începuturile industriei se leagă de mănăstirile catolice din țară.

Berea din Belgia cu siguranță a fost influențată de varietatea berilor disponibile în Germania, însă oferă în plus tipuri de larger și bere albă din grâu, dar și renumita bere cu origini britanice India Pale Ale, cu puternică aromă de malt.

Pentru cunoscători, dintre berile belgiene căutați brandurile avizate și care respectă certificarea Trappist. Denumirea derivă din numele mănăstirii La Trappe, acolo unde s-au pus bazele unei metode emblematice de fabricare a berii.

3 Berea fabricată în Marea Britanie

Încheiem cu berea din Marea Britanie care nu putea să lipsească de la vârful calității berii. Este patria berii brune și a sortimentului India Pale Ale. Berea din Marea Britanie e renumită pentru limpezimea sa, iar sortimentul Larger e ușor de recunoscut datorită culorii aurii și a gustului amărui.

În ziua de azi în Marea Britanie se caută tot mai mult berăriile artizanale precum Beavertown, BrewDog sau Wildcard, cu tot felul de arome de fructe și conținut mai slab de alcool. Totuși, dacă sunteți în căutare de ceva clasic, branduri precum Carling, Foster’s, London Pride sau Tennent’s Larger duc mai departe faima berii din Marea Britanie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.