TOP 20 Cele mai bune companii aeriene low-cost în 2024

avion
Foto: LeeRosario / pixabay.com

AirAsia, o companie aeriană low-cost malaeziană, a fost desemnată cea mai bună linie aeriană low-cost din lume. Ryanair și EasyJet se află pe locurile 10, respectiv 11 în top, în vreme ce Wizz Air nu apare în clasamentul celor mai bune 20 de companii aeriene low cost din lume.

Capital A Berhad, care operează sub numele de AirAsia, este o companie aeriană multinațională low-cost din Malaezia, cu sediul central în apropiere de Kuala Lumpur. AirAsia operează zboruri interne și internaționale către peste 160 de destinații din 25 de țări. Companiile sale afiliate – AirAsia Cambodia, Thai AirAsia, Indonesia AirAsia și Philippines AirAsia – au baze în Phnom Penh (Cambodgia), Bangkok (Thailanda), Jakarta (Indonezia) și Manila (Filipine).

Clasamentul a fost realizat de Skytrax, o firmă de consultanță din Marea Britanie, care anunță în fiecare an World Airline Awards, unele dintre cele mai prestigioase premii din industria aviației comerciale.

Skytrax a anunțat că voturile s-au bazat pe date strânse din sondaje de opinie realizate pe aproximativ 21 de milioane de clienți din 100 de țări, precum și pe informațiile colectate de la aproximativ 350 de companii aeriene.

„Mulțumim sincer Skytrax și călătorilor care ne-au votat pentru că ne-au recunoscut eforturile de a oferi cea mai bună calitate și excelență pentru al 15-lea an consecutiv. Nu îmi vine în minte nicio altă companie care să fi obținut o astfel de serie de câștiguri și suntem foarte mândri de asta”, a declarat Tony Fernandes, CEO al Capital A.

Iată cum arată topul celor mai bune 20 de linii aeriene low-cost din lume:

  1. AirAsia (Malaezia)
  2. Scoot (Singapore)
  3. Volotea (Spania)
  4. Flynas (Arabia Saudită)
  5. Transavia France (Franța)
  6. IndiGo (India)
  7. Vueling Airlines (Spania)
  8. airBaltic (Letonia)
  9. Iberia Express (Spania)
  10. Ryanair (Irlanda)
  11. EasyJet (Marea Britanie)
  12. flyDubai (Emiratele Arabe Unite)
  13. Jet2.com (Marea Britanie)
  14. Eurowings (Germania)
  15. Jetstar Airways (Australia)
  16. SKY Airline (Chile)
  17. JetSMART Airlines (Chile)
  18. Allegiant Air (SUA)
  19. Jetstar Asia (Singapore)
  20. Sun Country Airlines (SUA)

Foto: LeeRosario / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.