TOP 20 Cele mai bune companii aeriene din lume în 2024. Ce linie are cel mai bun personal de cabină

cele mai bune companii aeriene din lume

Foto: ThePixelman / pixabay.com

Qatar Airways a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume de către Skytrax, o firmă de consultanță din Marea Britanie, care anunță în fiecare an World Airline Awards, unele dintre cele mai prestigioase premii din industria aviației comerciale, relatează CNN.

„Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024, a opta oară când triumfă”, a declarat CEO-ul Skytrax, Edward Plaisted.„Felicităm Qatar Airways pentru acest succes, care ar trebui să fie o sursă de mare mândrie și satisfacție pentru conducerea și personalul companiei aeriene.”

Transportatorul din Orientul Mijlociu și-a construit o reputație puternică în ultimul deceniu, ajutând Aeroportul Internațional Hamad din Qatar să devină un hub global, și un concurent puternic pentru Dubai.

Flota de 230 de avioane a Qatar Airways include 10 superjumbo-uri A380, avioane Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 și 787-9, Airbus A350-900 și A350-1000, plus o gamă de avioane cu capacitate mai mică.

Locul 2 i-a revenit liniei aeriene Singapore Airlines, câștigătoarea de anul trecut.

Skytrax a anunțat că voturile s-au bazat pe date strânse din sondaje de opinie realizate pe aproximativ 21 de milioane de clienți din 100 de țări, precum și pe informațiile colectate de la aproximativ 350 de companii aeriene.

Iată cum arată clasamentul TOP 20 Cele mai bune linii aeriene din lume în 2024:

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines
  11. Korean Air
  12. Hainan Airlines
  13. British Airways
  14. Fiji Airways
  15. Iberia
  16. Vistara
  17. Virgin Atlantic
  18. Lufthansa
  19. Etihad Airways
  20. Saudi Arabian Airlines

Aici puteți accesa întregul top 100 al celor mai bune linii aeriene din lume. TAROM nu apare în clasament.

Au fost și mai multe premii de consolare, mai notează CNN. Singapore Airlines, care a câștigat în trecut de 5 ori premiile Skytrax, a câștigat în acest an premiul pentru Cel mai bun personal de cabină din lume și pentru Cea mai bună companie aeriană din Asia.

AirAsia a fost din nou încoronată cea mai bună companie aeriană low-cost din lume, repetând o realizare pe care a obținut-o în fiecare an din 2010.

Ethiopian Airlines a fost desemnată cea mai bună din Africa, pentru al șaselea an consecutiv. Turkish Airlines a fost cea mai bună din Europa, airBaltic a fost câștigătoarea Europei de Est și Hainan Airlines a fost cea mai bună din China. Delta Air Lines a fost declarată cea mai bună companie aeriană din America de Nord.

Foto: ThePixelman / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version