TOP 10 instrumente pe care orice student la o facultate tehnică trebuie să le aibă

Absolvenții de liceu care au trecut Bacalaureatul se pregătesc, în perioada aceasta, de admiterea la facultate. Printre facultățile care au concurență mare sunt cele cu profil tehnic. Studenții, chiar dacă vor intra la Arhitectură, Construcții sau Mecanic, vor studia desenul tehnic. Pentru această materie au nevoie de câteva instrumente desen tehnic.

La această listă cu „ustensile” foarte importante pentru un student la o facultate cu profil tehnic trebuie adăugată o multifuncțională care să vă ajute la scanări și imprimare. Foarte important, atunci când alegeți o astfel de multifuncțională trebuie să verificați dacă găsiți cartușe și tonere compatibile.

Echer de 45 de grade. De exemplu, în arhitectură, acest echer se folosește la desenare acoperișurilor de tip șarpantă sau pentru sensul de deschidere a ușilor.

T-ul. Se folosește, printre altele, pentru a trasa linii pe orizontală. Este unul dintre cele mai folosite instrumente în desenul tehnic. Acesta, în partea stângă, are și un raportor, care vă ajută să realizați diferite unghiuri.

Echer de 60 de grade. Se poate folosi, de exemplu, împreună cu T-ul pentru a tras unghi de 90 de grade, dar și linii verticale.

Rigla. Poate înlocui T-ul, oferă o mai mare mobilitate, însă nu e la fel de exactă în trasarea liniilor. O puteți folosi în special pe foaie milimetrică.

Compas. Este folosit în desenul tehnic pentru trasarea cercurilor sau arcelor de cerc, sau pentru măsurarea lungimilor, în particular pe hărți.

Trusă de desen. Include, de obicei, creion mecanic (0.5mm), un set de mine pentru creion, radieră, un adaptor pentru compas, un tuș negru de aproximativ 20 ml.

Planșa pentru desen tehnic. Este un fel de birou mobil al celui care desenează. Planșele sunt pe mai multe dimensiuni, iar cea mai mare este pentru lucrul pe o foaie A3.

Șabloane. Sunt cu litere și cifre, cu forme geometrice saucu mobilier. Toate vă sunt de ajutor la desenul tehnic.