Top 10 cele mai vizitate monumente din lume

Ele stralucesc prin frumusetea lor, sunt renumite pentru istoria lor si atrag milioane de oameni. O mana de monumente fura spectacolul de pe lista celor mai vizitate locuri turistice din lume. Turnul Eiffel? Taj Mahal-ul? Big Ben? Deloc, ci mai degraba …

1. Templul Senso-ji din Tokyo – Japonia

Vizitatori pe an: 30 de milioane

Monumentul: Este cel mai vechi templu din Tokyo si este dedicat zeitei bodhisattva Kannon. Cu toate acestea, in interior poti gasi picturi murale superbe realizate de artisti contemporani. Un contrast interesant intre istorie si modernitate. Si, daca tot esti in Japonia, trebuie neaparat sa inchiriezi, daca iti doresti asta, o masina japoneza. Fie ca vorbim de un Suzuki sau de jucausul Nissan Juke, vei fi total multumit de alegerea ta.

2. Bazilica Maicii Domnului din Guadalupe din Mexico City – Mexic

Vizitatori pe an: 20 de milioane

De forma circulara si asemanator unui cort mare, Bazilica Guadalupe are un diametru de 100 de metri, iar coloana centrala se ridica la 42 de metri inaltime. Poate gazdui 15.000 de credinciosi.

3. Orasul interzis – Beijing, China

Vizitatori pe an: 15,3 milioane de turisti.

Simbol al Beijingului si al puterii supreme in China timp de 5 secole, Orasul Interzis este de fapt Palatul familiei imperiale. Dimensiunea sa impresionanta il face un oras in interiorul unui oras: este format din 9.000 de camere si 12 milioane de caramizi au fost folosite pentru pavarea curtilor.

4. Catedrala Notre-Dame de Paris – Paris, Franta

Vizitatori pe an: 14 milioane

Inaltata in omagiul Fecioarei Maria, constructia sa a durat aproape 2 secole si a fost nevoie de 1.300 de stejari pentru realizarea cadrului cladirii. Desi situata in capitala, Notre Dame de Paris nu este cea mai mare catedrala din Franta, ea cedeaza locul celei din Amiens.

Din pacate, teribilul incendiu din 15 aprilie 2019 a devastat o mare parte din acest monument iconic si milioanele de vizitatori din fiecare an vor trebui sa astepte cativa ani de aacum incolo pentru a putea admira Phoenixul renascut din cenusa.

5. Bazilica Sfantul Petru din Roma in Vatican – Italia

Vizitatori pe an: 11 milioane

Este cea mai importanta cladire religioasa a catolicismului. Constructia sa a inceput in 1506 si a durat 120 de ani. Interiorul este absolut unic pentru bogatia si diversitatea sa: statui colosale, coloane de marmura, mozaicuri, ornamente si cupola sa, o adevarata fantana de lumina in inima Bazilicii. Este cea mai mare biserica catolica de pe planeta cu o suprafata de 2,3 hectare.

6. Marele Zid Chinezesc – China

Vizitatori pe an: 10,72 milioane.

Construit pentru ca fiecare regat sa se protejeze de invaziile barbarilor, Marele Zid a necesitat ajutorul a sute de mii de muncitori si 180 de milioane de metri cubi de pamant. Masoara 6.700 km si este, de fapt, cea mai mare constructie umana realizata pana acum.

7. Bazilica Sacre Coeur – Paris, Franta

Vizitatori pe an: 10,5 milioane

Constructia sa a inceput in 1876 si a fost finalizata in 1910. Cladirea este la fel de impresionanta pentru stilul sau unic romano-bizantin ca si dimensiunile sale (o cupola inalta de 83 m si un clopot cu o greutate de 18,5 tone ) sau comorile sale decorative, vitraliile, mozaicurile si sculpturile.

8. Muzeul Luvru – Paris, Franta

Vizitatori pe an: 9,3 milioane

Celebra piramida de sticla este cel mai vizitat muzeu din lume si cel mai vizitat sit cultural platit din Franta. Antichitati grecesti si egiptene, pictori renascentiali, maestri olandezi. In total, sunt peste 460.000 de lucrari. O vizita intr-un astfel de loc ”cere” si o masina pe masura, astfel incat alegerea noastra pentru inchiriere ar fi un model al marcilor Mercedes, Audi, BMW, Aston Martin, Lamborghini etc.

9. Opera din Sydney – Australia

Vizitatori pe an: 8,2 milioane

Succesul sau se datoreaza cu siguranta arhitecturii sale unice si spectaculoase: cochilii uriase impletite si acoperite cu peste 1 milion de dale ceramice albe si sustinute de 580 de stalpi de beton care sunt ancorati la 25 de metri adancime sub mare.

10. Palatul Regal din Bangkok – Thailanda

Vizitatori pe an: 8 milioane

Simbol al monarhiei thailandeze a orasului, acest palat construit in 1867 are sculpturi de o valoare inestimabila si este in intregime aurit, la fel ca Buddha de Smarald care se afla pe piata centrala. Complexul mai multor cladiri acopera mai mult de 21,8 hectare.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.