TOP 10 Cele mai frumoase goluri de la EURO, alese de UEFA. Pe ce loc e golul lui Stanciu

gol nicolae stanciu
Foto: Captură YouTube

Golul înscris de Nicolae Stanciu în meciul în care România a învins Ucraina cu 3 la 0 a fost inclus în topul celor mai frumoase goluri de la EURO 2024, realizat de UEFA. Golul înscris de căpitanul echipei naționale de fotbal a României se află pe locul 4 în clasamentul UEFA.

Golul oficial al turneului EURO 2024 a fost desemnat golul înscris de tânărul fotbalist spaniol Lamine Yamal împotriva Franței în meciul din semifinale.

Primele zece goluri ale UEFA EURO 2024 au fost selectate de observatorii tehnici ai UEFA: Fabio Capello, Ioan Lupescu, Michael O’Neill, David Moyes, Aljoša Asanović, Rafael Benítez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjær, Aitor Karanka și Jean-Francois Domergue.

Astfel, Yamal ocupă primul loc pentru lovitura sa uimitoare pentru Spania în victoria cu 2-1 în semifinale împotriva Franței. Acest gol l-a făcut cel mai tânăr marcator de la EURO, la vârsta de doar 16 ani și 362 de zile.

Englezul Jude Bellingham se află pe locul 2 cu golul său înscris în prelungiri împotriva Slovaciei în optimile de finală, iar elvețianul Xherdan Shaqiri este pe locul 3 pentru golul său înscris împotriva Scoției în meciul din grupe.

Primele zece goluri de la EURO 2024, alese de observatorii tehnici UEFA:

  1. Lamine Yamal, Spania 2-1 Franța (09/07, semifinale)
  2. Jude Bellingham, Anglia 2-1 Slovacia (30/06, optimile de finală)
  3. Xherdan Shaqiri, Scoția 1-1 Elveția (19/06, Ziua 2)
  4. Nicolae Stanciu, România 3-0 Ucraina (17/06, Ziua 1)
  5. Arda Güler, Turcia 3-1 Georgia (18/06, Ziua 1)
  6. Mert Müldür, Turcia 3-1 Georgia (18/06, Ziua 1)
  7. Fabián Ruiz, Spania 3-0 Croația (15/06, Ziua 1)
  8. Ollie Watkins, Olanda 1-2 Anglia (10/07, semifinale)
  9. Mattia Zaccagni, Croația 1-1 Italia (24/06, Ziua 3)
  10. Xavi Simons, Olanda 1-2 Anglia (10/07, semifinale)

Cum au fost selectate cele mai frumoase goluri de la EURO 2024

UEFA a avut observatori tehnici la fiecare meci din Germania. Ei au analizat toate meciurile și au selectat jucătorul meciului pentru fiecare partidă. La sfârșitul campionatului, s-au reunit pentru a decide cel mai bun jucător de la EURO (spaniolul Rodri, pe numele complet Rodrigo Hernández Cascante), cel mai bun tânăr jucător al campionatului (spaniolul Lamine Yamal), precum și cele mai frumoase goluri.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.