Top 10 cele mai frumoase destinații europene de Crăciun

Sursa foto: Shutterstock

Te pregătești pentru cea mai frumoasă perioadă din an, când se cântă colinde, se aprind luminițele și toată lumea este cuprinsă de febra cadourilor. Ca să trăiești din plin aceste bucurii, îți prezentăm Top 10 destinații europene de Crăciun, pentru o vacanță sau un city-break în orașe spectaculoase, îmbrăcate în straie de Sărbători. 

Madrid

Cântă “Feliz Navidad” într-un oraș imperial, unde strălucirea Crăciunului este unică. Vizitează Mercado de Navidad în Plaza Mayor și savurează specialități de Sărbători în Madrid: jambon Serrano, turrón dulce de migdale și vestita Roscón de Reyes, o prăjitură delicioasă, umplută cu frișcă și decorată cu fructe confiate.

Praga

Orașul de Aur te întâmpină cu piețe tradiționale de Sărbători, iar atracția principală este Bradul de Crăciun din Centrul Vechi. Clădirile spectaculoase, podurile luminate ce traversează râul Vltava și atmosfera de poveste medievală te vor cuceri, într-o excursie cât o vacanță. 

Strasbourg

Rafinament franțuzesc și atmosferă ca-n poveștile Fraților Grimm – aceasta este Crăciunul în Strasbourg, orașul unde iarna creează decoruri de basm. Găsești aici unul dintre cele mai vechi târguri de Sărbători, cu o tradiție de peste 450 de ani. Delectează-te cu crêpes, suc de mere fiert cu scorțișoară și fructe caramelizate.

Viena

Capitala muzicii îmbracă straie de sărbătoare, pentru un Crăciun cu zeci de concerte în aer liber, colinde, valsuri și melodii tradiționale. Ca să savurezi cele mai fine dulciuri de iarnă, vizitează Piața de Crăciun din Rathausplatz, Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, Târgul de pe Freyung.

Stockholm

Participă la cea mai îndrăgită sărbătoare suedeză, Ziua Sfintei Lucia. Te vei bucura de un Crăciun nordic, sub cerul feeric al iernii. Degustă specialitățile inedite din simon, ren sau elan, dulciurile tradiționale cu vanilie și scorțișoară de la Târgul din Stortorget. 

Copenhaga

Te vei simți ca-n copilărie, colindând pe la târgurile de Crăciun Hans Christian Andersen, Tivoli, Kongens Nytorv sau Kødbyen. Copenhaga devine de Sărbători un oraș de lumini, iar clădirile vechi și parcurile se transformă într-un decor de poveste. 

Bruges

Cel mai spectaculos oraș belgian, Bruges are un farmec aparte în perioada Sărbătorilor, când clădirile sale impresionante devin scena proiecțiilor de lumini cu teme de iarnă, picturi celebre, animații originale. Te vei delecta cu bere festivă, cougnou, smoutebollen, koffiekoeken și alte specialități tradiționale de Crăciun.  

Nuremberg

Încă din 1628, Târgul de Crăciun din Nuremberg este un eveniment vestit în toată Europa. Tradițiile medievale și distracțiile moderne se împletesc într-o atmosferă de bucurie și sărbătoare. Merită să petreci mai multe zile aici, mai ales că ai multe oferte cu bilete de avion Germania-România, pentru un zbor confortabil către casă, poate chiar după Revelion. Asculți colinde și cântece religioase, te urci în carusel, savurezi bratwurst, lebkuchen, vin fiert si rom, ca un adevărat bavarez. 

Londra

Capitala Marii Britanii este cel mai vizitat oraș din lume, iar în perioada Sărbătorilor devine unul dintre cele mai frumoase locuri unde să petreci Crăciunul. Te așteaptă străzile luminate feeric, distracția de la Winter Wonderland în Hyde Park și la patinoar, sub stelele de iarnă. Admiri feeria de lumini la Lightopia Festival, în faimosul Crystal Palace Park.

Rovaniemi 

Ce poate fi mai frumos pentru copii, decât să-l aștepte pe Moș Crăciun la el acasă, în Laponia? Atmosfera de Sărbători este cu adevărat magică în nordul Finlandei. Rovaniemi este o excelentă destinație de familie, pentru că te așteaptă aici plimbări cu reni, tururi tematice la Atelierul Santa Claus, curse cu sănii trase de câini, magazine de suveniruri și căsuțe ca de turtă dulce pline cu bunătăți. Frumusețea aurorei boreale completează această experiență spectaculoasă, în prag de An Nou.

Alege destinația preferată din Europa și petrece un Crăciun de neuitat, alături de cei dragi!